25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana arranca hui el procés de vacunació massiva

L’objectiu és vacunar a milers de persones cada hora i tindrà lloc en els quatre grans centres habilitats en les tres províncies

La Comunitat Valenciana arranca hui el procés de vacunació massiva
19/04/2021 -

Els contratemps produïts en les últimes setmanes, és a dir, les interrupcions en la vacunació d’AstraZeneca (ja resolta) i el retard de la distribució de Janssen a Europa, no han evitat que la Comunitat Valenciana inicie hui el seu pla de vacunació massiva. Hui, dilluns 19 d’abril, s’inicia aquest procés per a fer front al coronavirus en els quatre grans centres habilitats en les tres províncies. L’objectiu és el d’administrar 500.000 dosis a la setmana dels diferents sèrums disponibles.

A partir de hui comença a vacunar-se de manera massiva a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, la Ciutat de la Llum d’Alacant, la Institució Firal Alacantina (IFA) d’Elx i l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló. A aquests se’ls sumen altres 18 espais que ja s’estan utilitzant per a immunitzar a les persones en la franja d’edat de 60 a 69 anys. Sanitat compta amb prop de mil professionals que formen part dels equips assistencials, als quals se sumen els professionals dels centres d’Atenció Primària.

Tots aquests punts de vacunació a la Comunitat Valenciana, així com les 48 àrees bàsiques de salut en les quals ja s’ha estat inoculant, es troben preparats per a acollir a milers de persones durant el procés d’immunització enfront de la Covid-19. Segons fonts de Sanitat, aquests punts de vacunació massiva estan capacitats per a inocular a 4.000 persones cada hora, més les persones que reben la vacuna en el seu centre de salut.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ja va insistir fa uns dies que a la Comunitat Valenciana “estem preparats per a tindre la capacitat de vacunar fins a 500.000 persones a la setmana, però el que necessitem és subministraments de vacunes suficients”. Davant això, va assegurar que “readaptarem el conjunt d’equipaments que s’havien plantejat a la realitat dels subministraments previstos i, sobre la base d’això, s’obriran aquests centres. Volem dotar-los de la major confortabilitat i de la major capacitat d’eficàcia, per a això es van plantejar”.

L’arribada de dosis a l’autonomia valenciana serà clau a l’hora de poder complir el pla tal com està previst, és a dir, unes 500.000 dosis per setmana. Perquè el procés de vacunació massiva transcórrega amb normalitat és “important” que la persona acudisca a l’hora que ha sigut citada de manera puntual, i fins i tot “uns minuts abans, per a evitar esperes innecessàries”, segons assenyalaven des de Conselleria divendres passat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + tres =