25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana, segona regió amb més botigues obertes en els centres comercials en Fase 2

Els centres valencians recuperen “l’afluència normal d’un dilluns” entre màscares, mesures de seguretat i quasi tota la seua plantilla

La Comunitat Valenciana, segona regió amb més botigues obertes en els centres comercials en Fase 2
01/06/2020 -

La Comunitat Valenciana ha entrat aquest dilluns en Fase 2 de desescalada com la segona autonomia, per darrere d’Andalusia, amb més botigues obertes a l’interior dels centres comercials. En total, 3.607 comerços valencians situats en grans superfícies han reobert les portes, segons les dades aportades per l’Associació Espanyola de Centres i Parcs Comercials (AECC).

La reobertura en els centres comercials ha arrancat en la Comunitat amb el “ritme d’afluència habitual per a un dilluns de juny”, ha assegurat el portaveu de l’Associació Nacional Grans d’Empreses de Distribució (ANGED) en la Comunitat Valenciana, Joaquín Cerveró, en declaracions a Europa Press.

En aquest cas, això sí, els clients accedeixen a les grans superfícies amb màscara i seguint els protocols de seguretat i higiene marcats per les grans superfícies enfront de la Covid-19. Per a la seua recepció: gels hidroalcohòlics, cartelleria informativa i personal disposat a atendre dubtes sobre les noves mesures establides per a reprendre l’activitat, ja sense límit d’espai, encara que amb aforament màxim al 40%.

En general, el retorn a l’activitat en els centres comercials valencians ha arrancat amb “normalitat” i la clientela està respectant les distàncies, ha destacat Cerveró.

L’ambient, ha comentat, és “molta il·lusió”, tant entre el personal, rescatat dels ERTO “pràcticament al cent per cent”, com entre el públic, que tenia ganes de tornar a trepitjar les botigues i de reprendre el “contacte humà” amb els professionals, més enllà de la venda online.

En el conjunt del país, el 71,1% dels centres comercials ja estan oberts en aquelles zones immerses en la Fase 2 del pla de desescalada del Govern, la qual cosa suposa la reobertura de 404 unitats.

L’obertura d’aquests centres comercials es tradueix en la volta a l’activitat de 22.302 comerços situats en el seu interior, el 61,7% del total, amb 11,27 milions de metres quadrats de superfície bruta ‘alquilable’ (SBA), la qual cosa suposa el 68,6%.

Entre les àrees amb més comerços oberts en els centres comercials oberts en la fase 2 figuren: Andalusia (5.668), Comunitat Valenciana (3.607), Canàries (3.078), Galícia (1.969), País Basc (1.412), Múrcia (1.330), Aragó (1.057).

En les grans superfícies de la Comunitat Valenciana es disposa de manera accessible gels desinfectants i guants. Les empreses informen abans d’entrar a la botiga sobre les mesures de prevenció, l’ús de màscara o la presa de temperatura. A més, disposen d’equips de seguretat i neteja permanents.

EMPROVADORS ALTERNS I QUARANTENA PER A la ROBA

En el cas del tèxtil, s’ampliarà el número i distància entre emprovadors, per a poder usar de manera alterna, així com i desinfectar adequadament. Totes les peces retornades seran desinfectades i posades en quarantena abans de tornar a la botiga. En seccions com la sabateria hi haurà calces per als clients, mentre en altres productes com els d’electrònica, llar o moble, s’extremarà igualment la neteja i desinfecció.

PRESA DE TEMPERATURA A EMPLEATS I TEST RÀPIDS

Per part seua, els empleats disposaran mitjans de protecció, desinfecció i canvis d’uniforme. El contacte amb clients es limitarà, amb control del distanciament i mampares. El pagament amb targeta i dispositius mòbils redueix també el contacte.

La presa de temperatura diària a empleats, els protocols d’entrada, estada i eixida segura dels centres de treball o els test ràpids d’anticossos són altres mesures prioritàries que s’adoptaran.

C. c. RIBERA DEL XÚQUER #VA DE BO!

El Centre Comercial Ribera del Xúquer realitzarà un control d’aforament “en temps real”, desinfecció periòdica, dispensadors de gel hidroalcohòlic i repartiment de màscares. L’espai ha dissenyat “un pla de retorn gradual” i sota el lema #Va de Bo! vol donar la benvinguda als clients amb un “missatge d’optimisme i de tranquil·litat”.

Mentre continue vigent el període de la pandèmia, el centre està duent a terme una neteja i desinfecció de totes les seues instal·lacions i locals, amb canons d’ozó i reforçant el seu personal de neteja durant els torns de nit.

NOU CENTRE, “ESPAI SEGUR”

Nou Centre espera l’arribada dels clients com a “espai segur” per a les compres. Per a això, les labors de neteja i desinfecció presten especial atenció a les zones més delicades (condícies, passamans, baranes, botoneres).

En tots els accessos s’han instal·lat dispensadors de gel hidroalcohòlic i es limita l’ús exclusiu d’ascensors a persones amb mobilitat reduïda i/o persones amb carros. Solament podrà accedir una persona, llevat que es puga guardar la distància de seguretat de 2 metres.

Es realitzarà control d’aforament mitjançant sistema de comptatge; balises i senyalística orienten el sentit d’entrades i eixides, i es controla la qualitat de l’aire.

MN4 PROMOU UNA #DIVERSIÓNSEGURA

El Centre Comercial i d’Oci MN4 inicia la volta amb l’objectiu d’una #DiversiónSegura per als visitants. Les mesures higienicosanitàries se centren en la neteja exhaustiva abans de la reobertura i posteriorment, dues vegades al dia, les zones de major afluència, així com pàrquing i entrades.

Es restringeix l’ús d’ascensors a una persona, amb prioritat per a persones amb mobilitat reduïda i majors de 65 anys; control d’accés i gestió de cues mitjançant clos i personal de seguretat; mampares i desactivació i desinfecció de les pantalles tàctils.

L’entrada a les condícies i a la sala de lactància es netejarà com a mínim sis vegades al dia i estarà limitada a una persona de cada unitat familiar, excepte aquells visitants que requerisquen assistència.

EL SALER, “TOTAL SEGURETAT”

El pla del Centre Comercial Saler contempla “higienització extrema” amb desinfecció. Ha reforçat els dispensadors de gel i la desinfecció amb motxilles polvoritzadores en entrades, ascensors, condícies, escales mecàniques. Hi ha màscares i guants per a clients i empleats en cas d’emergència o pèrdua. Mampares, cartells informatius, sistemes de control d’aforament i tancament de zones infantils i àrees de descans, entre altres mesures.

La gent del centre, Isabel Picazo, ha subratllat que és “necessari transmetre a la població la confiança d’una visita amb total seguretat” i confia a poder “a poc a poc anar recuperant la total normalitat”.

ARENA MULTIESPACIO OBTINDRÀ EL SEGELL ‘COVID FREE’

Arena Multiespacio rep als seus visitants amb nous protocols d’higiene i desinfecció en tot el centre comercial i en els pròxims dies obtindrà el certificat ‘COVID FREE’ de l’empresa SGS.

L’accés es controla mitjançant un sistema làser que comptabilitzarà el nombre de persones a temps real. S’ha retirat tot el mobiliari de les zones comunes, es limita l’accés als ascensors a una persona o grups familiars i s’han senyalitzat escales mecàniques per a mantenir la distància de seguretat.

D’altra banda, s’ha reprogramat la freqüència de la neteja del centre, especialment en les condícies on, a més de delimitar l’aforament, s’han substituït els secamans per tovalloles de paper.

BONAIRE UTILITZA UNA APP PER A CONTROLAR L’AFORAMENT

El centre comercial Bonaire ha augmentat la freqüència de neteja del centre coincidint amb els horaris de més afluència i dels ‘touch points’ més comuns (ascensors, passamans i picaportes, entre altres) cada 30 minuts.

A més, compta amb un “innovador” sistema de control d’aforament a través d’una app mòbil que alerta a la gerència del centre en cas d’arribar al límit d’ocupació. S’han establit portes de només entrada i de sols eixida en zones comunes i en coordinació amb els retelers, entre altres mesures.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − deu =