25n
Orgull
Orgull

La Comunitat serà la tercera amb major creixement interanual del PIB, fins a un 23,9% segons l'AIReF

L’evolució més desfavorable del PIB es registra a Extremadura, Galícia i Múrcia

La Comunitat serà la tercera amb major creixement interanual del PIB, fins a un 23,9% segons l'AIReF
03/08/2021 -

L’Autoritat Independent de Responsabilitat fiscal (AIReF) ha publicat aquest dimarts l’estimació del PIB de les CCAA per al segon trimestre de 2021, i situa a Balears, Catalunya i la Comunitat Valenciana com les autonomies on es produiria el creixement més gran del PIB en termes interanuals, diversos punts percentuals per damunt del conjunt d’Espanya, que es col·loca en 19,8%.

En concret, segons es recull en aquestes dades de l’AIReF, les Illes Balears tindria un creixement del 25,6%, mentre que Catalunya se situa amb una taxa interanual del 25,1% i la Comunitat Valenciana del 23,9%.

En contraposició, Extremadura es col·loca com la comunitat autònoma amb l’evolució més desfavorable, registrant un increment del 14,5%. Li segueix de prop, el creixement de Galícia (15,3%) i Múrcia (15,5%). L’AIReF defensa que les elevades diferències entre les CCAA han de lligar-se més a la força de la contracció experimentada en el segon trimestre de 2020 i, en menor mesura, a la intensitat del creixement trimestral del segon trimestre de 2020.

Després de Balears, Catalunya i la Comunitat Valenciana, hi ha també altres CCAA que se situen per damunt de la mitjana espanyola: Canàries (20,9%), Aragó i La Rioja (20,1%) i Andalusia (20%). Per davall d’aquesta mesura d’Espanya estan Astúries (17,7%), Madrid (17,6%), Navarra (17%), País Basc (16,8%), Castella-la Manxa (16,7%), Cantàbria (16%), Castella i Lleó (15,7%) i les anteriorment citades Múrcia, Galícia i Extremadura.

Puja un 2,9% en termes trimestrals

En aquests termes, les CCAA que se situen per damunt de la mitjana espanyola són, a més de Balears, Catalunya i Canàries, Andalusia i Comunitat Valenciana (2,9%), mentre que el País Basc creixerà al mateix temps que la mitjana espanyola, 2,8%.

Per part seua, estan per davall de la mitjana espanyola Astúries (2,7%), Aragó i Galícia (2,6%), Múrcia (2,5%), Navarra, Castella i Lleó i Castella-la Manxa (2,4%), La Rioja (2,3%), Madrid i Extremadura (2,2%) i Cantàbria (2,1%).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − un =