25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana demanarà passar a la fase 3 a partir del 15 de juny

La Comunitat Valenciana demanarà passar a la fase 3 a partir del 15 de juny
07/06/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest diumenge que la Comunitat Valenciana sol·licitarà avançar íntegrament cap a la fase 3 de la desescalada el 15 de juny, amb la “intenció” de permetre, a partir d’aqueixa data, la mobilitat entre les províncies de la Comunitat i amb altres autonomies amb “la mateixa disposició epidemiològica”.

Així ho ha avançat el ‘president’ en la seua compareixença després de participar en la reunió del president del Govern, Pedro Sánchez, amb els presidents i les presidentes de les comunitats autònomes per a tractar la crisi del coronavirus.

Puig ha assenyalat que aquesta setmana ha sigut “decisiva en l’evolució de la pandèmia en la Comunitat Valenciana”, amb la fase 2 en vigor en tota la Comunitat. Es miraven les dades del virus “amb tota la prudència” i el resultat ha sigut “realment esperançador”, ha valorat Puig, abans de destacar que “hem tornat als carrers, al comerç, a les reunions socials” i a altres activitats i que “tot s’ha traduït en esperança i no rebrots”.

Segons el ‘president’, “tots els paràmetres” demostren que la “presència del virus va clarament en reculada” i, en aquest sentit, ha destacat que la Comunitat Valenciana ha estat cinc dies sense registrar morts i que el 87 per cent dels municipis no han registrat positius en dues setmanes, mentre que els estudis sobre la presència del virus en aigües residuals “demostren que pràcticament el virus ha desaparegut”.

En aquest context d'”evolució positiva” de la pandèmia, Puig ha explicat que aquest dilluns la Generalitat presentarà la documentació corresponent perquè tota la Comunitat Valenciana passe a la fase 3 a partir del 15 de juny i entre en “l’últim tram de la desescalada”.

“IMATGE DE SEGURETAT”

“Ho farem amb la màxima garantia, sense haver corregut massa de pressa” i “donant una imatge de seguretat, de rigor i més prudència”, ha assenyalat Ximo Puig.

En aquest punt, ha exposat que des del govern valencià estan “convençuts que ser prudents ara és garantia d’una ràpida recuperació econòmica”, que al seu judici serà “més robusta” si s’aconsegueix una imatge de seguretat, un “actiu fonamental” per a atraure turisme, ha assenyalat. La prudència, ha insistit, “ens farà més fortes, més atractius, més dignes de confiança per a liderar el turisme nacional, que serà aquesta campanya el més decisiu”.

MOBILITAT ENTRE PROVÍNCIES

Preguntat per les mesures que implementarà la Generalitat quan la Comunitat Valenciana entre en fase 3 i compte amb més competències, Puig ha explicat que aquest dimarts a la vesprada hi haurà una reunió “deliberativa” en la qual cada conseller “aportarà les visions per a conformar de cara al final el conjunt de mesures que s’adoptaran”. Un programa que preveu comunicar abans del cap de setmana, perquè els ciutadans “tinguen tota la informació” i “puguen preparar-se”.

Sí que ha avançat que es considerarà com a unitat territorial al conjunt de la Comunitat Valenciana, de manera que “desaparega la frontera provincial” i els valencians puguen moure’s per tota l’autonomia. A més, ha avançat que “la idea és que es puga obrir la Comunitat Valenciana a unes altres que estiguen en la mateixa disposició epidemiològica”.

D’altra banda, Puig ha valorat positivament el decret llei de la nova normalitat després del coronavirus que el Govern té previst aprovar el dimarts, en evitar “disfuncions” entre CCAA en el moment d’obertura total. Sí que ha demanat que atenga les característiques específiques de CCAA com la valenciana perquè és “molt general i limitat”.

OCI NOCTURN

Interpel·lat sobre si la Comunitat Valenciana decidirà, com Balears, no permetre l’obertura de locals de discoteca i bars d’oci nocturn en la fase 3, Ximo Puig ha indicat que aquesta és una de les qüestions que s’analitzaran en la reunió del dimarts, encara que ha avançat “no creu” que es “tanque el pas” a l’oci nocturn.

“En principi, en la mesura en la qual les dades avancen a la direcció correcta, pensem que cal avançar en la normalitat. Si les dades continuen avançant i la progressió és aquesta, no hi haurà més limitacions d’aquest tipus. Aqueixa és la voluntat”, ha explicat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =