25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana no es planteja "tancaments totals" però sí de "locals o zones determinades"

La Comunitat Valenciana no es planteja "tancaments totals" però sí de "locals o zones determinades"
02/08/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que la Comunitat Valenciana “no es planteja tancaments totals” a causa de la pandèmia del coronavirus, però sí que ha admés la possibilitat de “tancaments de locals o en zones determinades”.

Així s’ha expressat el president aquest diumenge a Morella, on ha assistit a un acte en homenatge a les víctimes de la Covid-19 (més de 20 en aquesta localitat, on va haver-hi un brot en una residència d’ancians), i en el qual ha anunciat que es durà a terme un homenatge a escala autonòmica “al voltant del 9 d’Octubre”.

Respecte als possibles tancaments d’espais, Puig ha assenyalat que “no és una qüestió de blancs o negres”, i ha apuntat que “en aquests moments, els contagis es produeixen en espais de màxima confiança on s’abaixen els braços”, i ha apuntat a les reunions de familiars, celebracions o espais d’oci.

“Es tracta de fomentar la màxima responsabilitat de cadascun, també la dels empresaris dels llocs d’oci. La majoria ho està fent, cal complir les normes”, ha indicat el president, que ha destacat l’operatiu de seguretat implantat aquest cap de setmana.

Puig també s’ha referit als joves, dels qui ha dit que “són la solució”. “No coincidisc amb les persones que els estan mirant com si foren el problema”, ha dit, i ha apostat per “una aliança efectiva amb els joves en diferents àmbits perquè ells siguen els que ajuden a véncer la pandèmia”.

ESPERA ACONSEGUIR L’ACORD INSTITUCIONAL

En aquesta línia, el líder de l’executiu valencià ha considerat que la Comunitat Valenciana “necessita unió davant la pandèmia, la reconstrucció i la reactivació econòmica”, per la qual cosa ha assegurat que espera aconseguir “un acord institucional entre ajuntaments i diputacions” per a “treballar tots junts en la reactivació”.

“Hi ha més coses que ens uneixen que ens separen, hi ha una esperança en el futur de la Comunitat Valenciana, i davant això, ningú pot posar-se de perfil i estar al marge. Crec que hi ha espai per a l’acord, i treballarem fins a l’últim moment”, ha indicat.

Puig també ha recordat que “mentre no se supere la pandèmia, estarem en aquesta situació”: “El primer és donar cobertura sanitària i intentar acabar com més prompte millor siga possible amb la pandèmia”. Igualment, ha indicat que “cal conviure amb aquests brots” i que “la reactivació és fonamental” per a una economia que està “sota mínims”. Per això, ha avisat que “la tardor pot ser molt complicat”.

“No pot haver-hi una contradicció entre sanitat i economia, és tot una mateixa cosa: hem de véncer la pandèmia per al renaixement econòmic. Ara hem de conviure amb aquesta situació difícil, pot haver-hi passos arrere i passos avant, però han de ser operacions quirúrgiques sense demonitzar a cap sector econòmic, que han de complir totes les mesures que s’han implantat”, ha dit.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 12 =