25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana mantindrà mesures de la "fase 3 avançada" després de la fi de l'estat d'alarma

La Comunitat Valenciana mantindrà mesures de la "fase 3 avançada" després de la fi de l'estat d'alarma
19/06/2020 -

El Consell mantindrà les mesures de prevenció davant la Covid-19 que regeixen aquesta setmana en la Comunitat Valenciana en la denominada “fase 3 avançada” del pla de desescalada a partir de la fi de l’estat d’alarma aquest diumenge. Així, la distància entre persones d’1,5 metres o el 75% d’aforament en establiments continuaran vigents durant la “nova normalitat”.

Així ho ha decidit l’executiu valencià en un acord del Ple del Consell que es publicarà en el DOGV i que pren com a base el decret del president del passat dissabte per a la “fase 3 avançada”. La vicepresidenta i portaveu del Consell, Mónica Oltra, ha anunciat la mesura en la primera roda de premsa amb presència física de periodistes des del decret de l’estat d’alarma.

Segons ha explicat Oltra, aquest acord “podrà ser modificat” durant les pròximes setmanes i mesos davant la “incertesa” de l’evolució de la pandèmia.

Per a la vicepresidenta, no saber com evolucionarà la Covid-19 “farà necessari que puguen es puguen prendre mesures davant qualsevol rebrot, localitzades, per sectors o territorials”.

L’acord, segons el Consell, busca “assegurar que les activitats en les quals puga produir-se un major risc de transmissió de la malaltia es desenvolupen en condicions que permeten controlar aquest risc”.

Segons han indicat, “es tracta de mesures amb les quals es pretén fer costat a la reactivació econòmica i social, minimitzant el risc per a la salut pública, i han de vindre necessàriament acompanyades per la prudència i la responsabilitat individual, de manera que l’autoprotecció es convertisca també en la mesura més eficaç per a protegir als altres”.

Seran aplicables en tot el territori de la Comunitat Valenciana, una vegada finalitzada la pròrroga de l’estat d’alarma i, per tant, produiran efectes a partir del dia 21 de juny de 2020 i fins a la finalització de la crisi sanitària ocasionada per la COVID-19.

Els serveis d’inspecció municipals i autonòmics, en l’àmbit de les seues competències, seran els encarregats de vigilar el compliment de les mesures.

DISTÀNCIA DE SEGURETAT, AFORAMENTS I MESURES PER A ESTABLIMENTS

Entre les mesures previstes en l’acord es troben obligacions generals relatives a la distància mínima de seguretat d’1,5 metres o, en defecte d’això, mesures alternatives de protecció física com l’ús de màscara d’higiene adequada, mesures d’higiene comunes a totes les activitats (com a neteja de locals, de roba de treball, ventilació d’instal·lacions, disponibilitat de materials de protecció, pagament preferent amb targeta, senyalització de distància de seguretat per a clients, utilització d’emprovadors, establiment de sistemes de recompte aforament).

També s’inclouen altres mesures addicionals per a centres comercials, establiments d’hostaleria i restauració, per a la celebració d’actes de culte religiós, i per a piscines d’ús esportiu i instal·lacions esportives.

A més, es manté amb caràcter general l’aforament del 75% i es fixen les mesures específiques per sectors: actes religiosos (vetles, cerimònies nupcials, entre altres), mesures relatives al desenvolupament de l’activitat educativa, mesures relatives a activitats de temps lliure i parcs infantils, mesures aplicables als establiments d’hostaleria, a les activitats culturals (biblioteques, arxius, museus, cinemes, teatres, instal·lacions taurines, instal·lacions esportives, esdeveniments esportius, congressos, institucions firals, piscines, transporte públic i activitats nàutiques.

A més, les mesures previstes en aquest acord podran ser completades per plans específics de seguretat, protocols organitzatius i guies adaptades a cada sector d’activitat, que seran aprovats per les administracions competents.

ÀMBIT DE JOVENTUT

Finalment, en l’àmbit de joventut i del sistema públic valencià de serveis socials, seran aplicable les disposicions contingudes a les resolucions dictades per la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Precisament, el ple del Consell ha ratificat la resolució del departament que dirigeix Oltra per a regular la transició “a la nova normalitat de les activitats de temps lliure i oci educatiu infantil i juvenil així com dels serveis i programes dependents de l’Institut Valencià de Joventut (IVAJ)”.

En el text s’estableixen les mesures organitzatives per a l’activació de les escoles d’estiu i campaments urbans, sense pernoctació; els campaments, colònies, rutes per etapa i camps de voluntariat, amb pernoctació, així com les activitats en Centres d’Informació i Animació Juvenil (CIAJ), cases de joventut i centres juvenils al costat dels serveis i programes de l’IVAJ per a joves i entitats.

Les entitats promotores d’activitats tenen l’obligació de disposar d’un pla de contingència o d’un procediment de vigilància, identificació i sospita de casos, que seguirà els criteris sanitaris dels protocols i mesures de prevenció de la Covid-19 i que s’adaptarà al projecte i a l’espai on es durà a terme l’activitat.

En el document s’estableix, així mateix, que els serveis i programes de l’Institut Valencià de la Joventut i les activitats i instal·lacions de temps lliure i oci educatiu hauran de complir, en tot moment, les obligacions de prevenció de riscos laborals establides en la legislació vigent en cada fase del pla, tant amb caràcter general, com de manera específica, per a prevenir el contagi de SARS-CoV-2.

També indica que la neteja i desinfecció de les instal·lacions es farà amb la freqüència i les condicions estipulades en cada fase per als centres i llocs de pública concurrència, amb especial atenció a les superfícies de contacte més freqüents. Es garantirà una ventilació adequada de totes les dependències.

GRUPS DE FINS A DEU PARTICIPANTS PER ACTIVITAT MÉS MONITOR

En l’annex es detallen les condicions organitzatives, amb la divisió interna dels participants de qualsevol activitat, en la fase 3 en grups estables d’edat de fins a 10 membres que inclouran participants i una persona amb titulació de monitor o monitora d’activitats de temps lliure educatiu infantil i juvenil (MAT) o equivalent i en la nova normalitat, el número de també serà en grups de 10 participants, més un monitor o monitora amb titulació i opcionalment una persona en pràctiques MAT i un acompanyant quan la persona participant ho requerisca.

L’ús d’espais comuns s’establirà per torns, i s’extremaran les mesures d’higiene i prevenció definides en els protocols de prevenció de Covid-19 en l’àmbit de l’oci educatiu. Les activitats en espais tancats es duran a terme garantint les mesures de distància física mínima de metre i mig entre els diferents grups de 10 participants.

L’IVAJ habilitarà un pla de formació en línia en temes de seguretat, higiene i mesures de prevenció de la COVID-19 en l’àmbit de l’oci educatiu, i que serà obligatòria per a totes aquelles persones que vagen a treballar com a monitor o monitora d’activitats de temps lliure.

En les activitats amb pernoctació i transport, les condicions s’adaptaran al que establisquen a cada moment les autoritats competents. Així mateix, les activitats de menjador, dutxes, eixides, entre altres, seran “temporalitzades partint dels mateixos grups estables i seguint les normes i mesures adoptades en cada cas per la propietat o autoritat competent”.

Les activitats puntuals de la programació que requerisquen personal especialitzat (suport d’anglés, artístic, dansa, aventura, etc.) estan permeses mantenint les mesures de distància física i protecció corresponents. El personal d’aquestes activitats haurà de maximitzar els protocols de neteja prèviament i posteriorment a l’activitat de cada grup.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + huit =