25n
25N
25N

Les vendes del comerç al detall es disparen al febrer un 6,7% en la Comunitat Valenciana

La Comunitat és la regió on més creix l’ocupació en aquest sector amb una pujada del 2%

Les vendes del comerç al detall es disparen al febrer un 6,7% en la Comunitat Valenciana
30/03/2020 -

Les vendes del comerç al detall van créixer al febrer un 6,7 per cent en la Comunitat Valenciana en comparació amb el mateix mes de 2019, segons ha informat aquest dilluns l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

L’increment en la Comunitat Valenciana va ser el segon més significatiu per comunitats després del de la Comunitat de Madrid (7,3%) i més d’un punt superior al creixement mitjà nacional del 5,5 per cent.

L’ocupació en aquest sector va créixer un 2 per cent febrer respecte al mateix mes de 2019, sent la Comunitat Valenciana la regió on més va pujar, mentre a Espanya l’increment se’n va anar de set dècimes.

DADES NACIONALS

En el conjunt del país, el comerç al detall va registrar un creixement de les vendes del 5,5 per cent al febrer respecte al mateix mes de 2019, taxa 4,6 punts superior a la del mes anterior i la més alta des de juny de 2016, segons ha informat aquest dilluns l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

La compra d’aliments i altres béns per a fer front a la crisi sanitària originada per la pandèmia del coronavirus podria estar darrere del fort increment de les vendes del comerç al febrer.

Amb l’avanç de febrer, les vendes del comerç al detall encadenen 17 mesos consecutius de taxes interanuals positives.

Eliminats els efectes estacionals i de calendari, la facturació del comerç al detall va augmentar un 1,8% al febrer, taxa una dècima superior a la reeixida al gener.

L’ocupació en el sector del comerç al detall va augmentar un 0,7% en el segon mes de l’any respecte al mateix mes de 2019, amb el que ja encadena 70 mesos consecutius d’ascensos. La taxa de febrer és una dècima inferior a la registrada al gener.

En taxa mensual (febrer sobre gener) i eliminat l’efecte estacional i de calendari, les vendes del comerç al detall van avançar un 0,3%, el mateix que al gener i una dècima més que el febrer de 2019.

LES GRANS CADENES DISPAREN LES SEUES VENDES UN 12%

Per maneres de distribució, l’augment més gran anual de la facturació li ho van anotar les grans cadenes (+12%), seguides de les grans superfícies (+7,3%), de les empreses unilocalitzades (+2,2%) i de les xicotetes cadenes (+1,1%).

Segons les dades de l’organisme estadístic, les vendes dels productes alimentosos es van incrementar un 5,5% al febrer, mentre que les dels no alimentosos van avançar un 6,9%. Entre aquests últims, el creixement més gran de les vendes es va donar en el segment d’altres béns (+6,2%), mentre que les d’equip de la llar van pujar un 5,8% i del d’equip personal, un 3,6%.

Les vendes del comerç al detall, sense incloure les estacions de servei, van créixer al febrer un 6,2% en comparació amb un any abans, mentre que les vendes en estacions de servei van avançar un 0,5%.

PUGEN LES VENDES EN TOTES LES COMUNITATS

La facturació del comerç al detall es va incrementar al febrer en taxa anual en totes les comunitats autònomes.

Madrid (+7,3%), Comunitat Valenciana (+6,7%), Cantàbria (+6,6%) i Andalusia i Castella-la Manxa (+6% en tots dos casos) van registrar els majors augments, mentre que Canàries va presentar el menor, amb un avanç del 2,1%.

Per part seua, l’ocupació en el sector del comerç al detall va augmentar un 0,7% en el segon mes de l’any respecte al mateix mes de 2019, amb el que ja encadena 70 mesos consecutius d’ascensos.

Només dues maneres de distribució van incrementar les seues plantilles al febrer respecte al mateix mes de 2019: les grans cadenes (+2,5%) i les empreses unilocalitzades (+0,7%). Les xicotetes cadenes van reduir l’ocupació un 1,2% i les grans superfícies, un 0,7%.

Per comunitats autònomes, l’ocupació en el comerç al detall es va incrementar al febrer en 15 comunitats autònomes en taxa anual, liderades per la Comunitat Valenciana (+2%), La Rioja i Aragó (+1,2%) i Galícia (+1%).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × cinc =