25n
25N
25N

La Comunitat ja té adjudicats 262,7 milions del fons europeu de recuperació per a 2021

Aquesta quantitat s’incrementarà durant el mes de maig i juny a mesura que es tanquen les conferències sectorials

La Comunitat ja té adjudicats 262,7 milions del fons europeu de recuperació per a 2021
15/05/2021 -

La Comunitat Valenciana té confirmades ja per part de diversos ministeris les primeres aportacions que realitzarà el Govern a la Generalitat amb càrrec al Mecanisme Europeu de Recuperació i Resiliència. En concret, fins al moment s’han tancat ja aportacions per un total de 262,7 milions d’euros per a l’exercici 2021, una quantitat que s’incrementarà durant aquest mes de maig i juny a mesura que es tanquen les conferències sectorials.

Així ho ha explicat aquest dissabte el director general de Coordinació d’Acció del Govern i responsable de l’Oficina de l’Estratègia Valenciana per a la Recuperació, Juan Ángel Poyatos, qui ha destacat que aquesta primera remesa de fons europeus permetrà a la Generalitat treballar en aspectes “concrets” com la creació de més places de formació professional, en la millora de les habilitats digitals de l’alumnat de primària i secundària, en la millora del tractament de residus, en l’avanç en la ciberseguretat, en la transició energètica o en les polítiques d’inclusió.

El Govern, en col·laboració amb les comunitats autònomes, ha certificat fins a aquesta setmana un total de 2.599 milions d’euros amb càrrec al fons de Recuperació i Resiliència articulat per la Unió Europea. D’aquest total, la Comunitat Valenciana rebrà els 262,7 milions ja esmentats, la qual cosa suposa un 10,1 per cent del total, segons ha indicat l’Administració autonòmica en un comunicat.

Les conferències sectorials que ja han certificat línies concretes d’actuació són la de medi ambient, serveis socials i atenció a la dependència, energia, igualtat, educació i justícia.

IMPORTS

Els imports assignats a la Comunitat Valenciana per a aquest exercici, per línies d’actuació són: 44,51 milions per al tractament de residus, 19,2 milions per al desplegament d’energies renovables en autoconsum en empreses i administracions, 4,5 per a energies renovables tèrmiques, 42 milions per al foment de la compra de vehicles elèctrics i 7,9 milions per a iniciatives d’energia neta en municipis de menys de 5.000 habitants.

També han sigut assignats 72,5 milions per a la millora dels serveis socials i d’inclusió, 1,23 milions per a la digitalització i millora dels serveis telemàtics d’atenció a víctimes de violència contra les dones, 31,6 milions per al pla estratègic d’impuls de la Formació Professional, 36,72 milions per a la modernització del sistema educatiu i 2,4 milions per a la modernització de l’administració pública.

Totes aquestes quantitats corresponen a l’exercici 2021 i, en la majoria dels casos, tindran continuïtat en els exercicis 2022 i 2023 amb xifres que es determinaran en les corresponents conferències sectorials, apunta la Generalitat.

Sobre aquest tema, Poyatos ha destacat el treball de les diferents Conselleries per a poder optar a aquests fons i poder aplicar-los de manera “ràpida i àgil”. “És un moment per a estar satisfet del treball realitzat durant els últims mesos i a partir d’ara aqueix és el camí”, ha assenyalat.

“Hem de transformar la societat valenciana, la nostra educació, el nostre sistema de salut i les nostres empreses i per a això aquests fons seran molt importants”, ha afegit el director general de Coordinació de l’Acció de Govern.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − 18 =