25n
25N
25N

Les CCAA hauran de notificar diàriament a Sanitat els casos sospitosos i confirmats abans de les 12.00 hores

Les CCAA hauran de notificar diàriament a Sanitat els casos sospitosos i confirmats abans de les 12.00 hores
12/05/2020 -

Les comunitats autònomes hauran de notificar cada dia a les 12.00 hores al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES) els casos sospitosos i confirmats de Covid-19, la malaltia que provoca el nou coronavirus, segons s’estableix en l’ordre SND/404/2020, publicada aquest dimarts en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE).

En concret, i durant la “fase de transició a la nova normalitat”, tant els casos detectats en Atenció Primària com als hospitals es notificaran abans de les 12.00 hores els del dia anterior, que són els que es registren des de les 00.00 hores fins a les 00.00 hores del dia anterior.

També, els dimarts abans de les 12.00 hores hauran de notificar els pacients asimptomàtics i que hagen tingut símptomes compatibles amb la malaltia fa més de 14 dies (als quals no se’ls haja realitzat una PCR o aquesta haja sigut negativa) i en els quals s’obté un resultat d’infecció resolta en una prova de diagnòstic serològic.

Les comunitats també hauran d’informar tots els dimarts sobre el nombre de professionals dels serveis de vigilància epidemiològica (tècnics salut pública, epidemiòlegs, infermeria de salut pública, un altre personal tècnic) dedicats a la resposta de Covid-19 en relació amb el nombre de casos diaris detectats i a la població de referència.

A més, hauran de comunicar el percentatge de casos sospitosos en els quals s’ha realitzat una PCR o proves de diagnòstic molecular; i el percentatge de contactes estrets que desenvolupen símptomes durant el seguiment i número d’aquests contactes que es confirmen com a casos.

L’ordre estableix també que les comunitats hauran d’informar els dimarts sobre el total de personal sanitari que romanen de baixa per infecció per coronavirus i els que han sigut donats d’alta; i el nombre de casos en personal sanitari amb infecció activa confirmats per PCR o tècniques de diagnòstic molecular equivalents.

Finalment, els laboratoris autoritzats a Espanya per a la realització de proves diagnòstiques per a la detecció de SARS-CoV-2 mitjançant PCR o altres proves moleculars hauran de remetre al Ministeri de Sanitat les dades de contacte i identificació en els termes previstos en l’annex III d’aquesta ordre. De la mateixa manera, hauran d’enviar diàriament al Ministeri de Sanitat les dades contingudes en l’annex IV mitjançant el sistema que s’establisca a aquest efecte.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 − 8 =

caixaontinyent
paterna