25n
25N
25N

Les CC.AA seran les que fixen l'aforament en museus, biblioteques, monuments o espectacles en la nova normalitat

Les CC.AA seran les que fixen l'aforament en museus, biblioteques, monuments o espectacles en la nova normalitat
10/06/2020 -

Les comunitats autònomes seran les que fixen l’aforament en la nova normalitat en l’àmbit de la cultura i els espectacles públics, segons ha informat el Ministeri de Cultura i recull el Real-Decret llei aprovat aquest dimarts pel Consell de Ministres i publicat hui en el BOE. Hauran de complir-se tres premisses obligatòries: ús de màscara, mantenir una distància d’1,5 metres entre persones i evitar les aglomeracions.

Cultura també assenyala que les mesures de la Lliga de Futbol i de Bàsquet es coordinaran entre el Ministeri de Cultura i Esport, a través del Consell Superior d’Esports, el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes.

El Reial decret llei que publica aquest dimecres 10 de juny el BOE assenyala en el seu articule 14, sobre ‘Equipaments Culturals’, que les administracions competents hauran d’assegurar el compliment pels titulars d’equipaments culturals, com ara museus, biblioteques, arxius o monuments, així com pels titulars d’establiments d’espectacles públics i d’altres activitats recreatives, o pels seus organitzadors, de les normes d’aforament, desinfecció, prevenció i condicionament que aquelles determinen.

En tot cas, s’haurà d’assegurar que s’adopten les mesures necessàries per a garantir una distància interpersonal mínima d’1,5 metres, així com el degut control per a evitar les aglomeracions. Quan no siga possible mantenir aquesta distància de seguretat, s’observaran les mesures d’higiene adequades per a prevenir els riscos de contagi.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × quatre =