25n
25N
25N

Les comunitats autònomes podran continuar limitant la mobilitat sense l'estat d'alarma

Les comunitats autònomes podran continuar limitant la mobilitat sense l'estat d'alarma
07/04/2021 -

La portaveu del Govern i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha explicat aquest dimecres que la fi de l’estat d’alarma suposarà l’alçament de les mesures “generals” que, com el toc de queda, requereixen aquest “paraigua” legal. Això sí, ha defensat que, amb l’aval dels tribunals i emparant-se en la legislació ordinària, les comunitats autònomes podran continuar prenent mesures per a limitar la mobilitat dins dels seus territoris, com ja es va fer a mitjan 2020, després de la desescalada.

“Les comunitats ja van tindre mesures de contenció del moviment i de la limitació a l’activitat però no des d’eixe paraigua, que és general. Per tant ja ho hem experimentat, no és una iniciativa nova”, ha argumentat en una entrevista en RNE, recollida per Europa Press, en ser preguntada sobre quin és l’escenari que s’obrirà quan decaiga el 9 de maig l’estat d’alarma, com preveu el Govern, si la pandèmia de coronavirus no repunta i la incidència es manté en nivells baixos.

En aquest sentit, Montero ha assegurat que el que acabarien llavors “són les mesures generals”. “Però el que no acabarà mai és la competència que tenen les comunitats per a delimitar quines són les mesures de seguretat que en el seu territori es poden posar en marxa. Això és una cosa important”, ha postil·lat.

Referent a això, ha defensat que “tant la legislació ordinària” com el “reforç” del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) “ho permet, sense haver de recórrer a l’estat d’alarma si no és imprescindible”.

Preguntada en concret pels tancaments perimetrals a nivell autonòmic, Montero ha assegurat que “podrien desaparéixer depenent de la incidència que existisca en cada territori”, però ha admés que cada territori pot “posar en marxa algun tipus de mesura de restricció que entenga que és convenient perquè no es produïsca un increment en el nombre de contagis”.

En tot cas, la portaveu del Govern ha assegurat que confien que, gràcies a l’augment de la vacunació que s’anirà produint d’ací a la fi de l’estiu, no siga necessari tornar a aplicar mesures que limiten els drets fonamentals.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 5 =