caixa popular

Espais de trobada per a les comunitats africanes assentades a València

Espais de trobada per a les comunitats africanes assentades a València
24/05/2017 -

La Regidoria de Cooperació i Migració ha organitzat, en el marc del Dia d’Àfrica, la conferència que impartirà demà, a la sala de juntes de la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València, el professor i catedràtic de la Universitat de Salamanca Justo Bolekia Boleká, “defensor de la necessitat de denunciar que, en el context hegemònic actual de la globalització, Àfrica apareix com un continent necessari i indispensable, encara que maltractat i explotat”.

En aquesta conferència, anunciada amb el títol “La unitat cultural africana des de la seua diversitat”, el professor Justo Bolekia Boleká recordarà que celebrar el Dia d’Àfrica és denunciar la hipòcrita expressió “Els africans heu d’estar units”, que tant se sent des d’Occident.

L’Ajuntament de València celebra el Dia d’Àfrica per a donar visibilitat a les comunitats africanes assentades a València. A més, aprofita aquest esdeveniment per a incidir en la percepció i l’imaginari existent sobre elles, i en eixe sentit ha organitzat una sèrie d’activitats culturals (musicals, literàries, mostra d’indumentària, tallers diversos realitzats per diferents associacions africanes…) que orienten eixe objectiu des de la creativitat i la reflexió.

En paraules del regidor de Cooperació i Migració, Roberto Jaramillo, “l’Ajuntament pretén crear espais de trobada, diàleg, reconeixement i intercanvi que reforcen les nostres capacitats per a viure junts des de la nostra diversitat”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + dinou =

viva gym canovas
exposicion caps tallats