25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana registra 258 nous positius i 17 morts

La Consellera Ana Barceló ha lamentat les imatges d’ahir en l’avinguda Corts Valencianes de València i demana responsabilitat als valencians i valencianes en aquesta situació de crisi sanitària

La Comunitat Valenciana registra 258 nous positius i 17 morts
21/03/2020 -

La Comunitat Valenciana ha registrat 258 nous positius per coronavirus i 17 morts més des de l’última actualització, així com cinc noves altes. En total, els positius en l’autonomia són 1.363, mentre que han mort 50 persones i hi ha 476 ingressades, 84 d’elles en l’UCI.

Així ho ha indicat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, en la seua compareixença diària. En concret, dels 1.363 positius, 758 són a la província de València, 479 en la d’Alacant i 124 en la de Castelló, així com dos casos no assignats.

De les 476 persones ingressades, 47 ho són a la província de Castelló i set d’elles en l’UCI; 183 en la d’Alacant, de les quals hi ha 27 en l’UCI, i 246 en la de València, amb 50 persones en vigilància intensiva.

D’altra banda, la consellera ha lamentat el fet que s’hagen produït fins al moment un total de 50 defuncions en la Comunitat Valenciana (17 des de l’actualització d’ahir): 2 a la província de Castelló, 18 en la de València i 30 en la d’Alacant. Al mateix temps, ha anunciat que, fins a les 20 hores d’ahir, s’han donat un total de 25 altes, és a dir, 25 persones s’han curat: 1 a la província de Castelló, 9 en la d’Alacant i 15 a la província de València.

Les proves que han donat un resultat negatiu fins al moment són 6.430. A més, en el número 900 hem atés des que es va posar en marxa més de 31.700 crides. A més, l'”autotest” habilitat en la web de la Conselleria per a persones amb dubtes ha rebut més d’1.890.000 visites.

D’altra banda, des d’ahir està activa la possibilitat que metges i infermeres jubilats fins als 70 anys i metges que encara no tenen especialitat puguen inscriure’s per a col·laborar amb l’actual situació d’emergència sanitària. La consellera ha anunciat que s’han oferit voluntaris ja 1.335 professionals a través de la plataforma, la qual cosa “suposa una gran notícia que demostra la solidaritat de tots els professionals i de la societat valenciana”.

Reorganització de recursos humans

La consellera ha volgut informar que la Conselleria ha començat a adoptar una sèrie de mesures relacionades amb la reorganització de recursos en Atenció Primària, sobretot recursos humans, amb l’objectiu de “garantir l’establiment de torns de treball del personal i poder assegurar equips de substitució”, apuntava. Aquestes mesures s’aniran adoptant de manera progressiva en funció de les necessitats.

En aquesta línia, des de hui mateix s’ha procedit a la reorganització de l’atenció als usuaris del centre de salut de Rafalafena de Castelló, que seran atesos en els centres de salut de Fernando el Catòlic i Illes Columbretes. L’atenció, per descomptat, estarà garantida en aquests centres de salut i també via telefònica. A més, des de dilluns que ve el personal sanitari de l’hospital Clínic que passa consulta en el Centre d’Especialitats del Grau de València, atés que s’han suspés les consultes no urgents, passarà a reforçar l’assistència a l’Hospital Clínic.

“No juguem. Siguem responsables”

La consellera ha volgut tornar a llançar un missatge de responsabilitat per a tota la ciutadania, recordant que “cal complir les normes de confinament” i que “les eixides només estan permeses per a gestions molt concretes. Si no és per a dur-les a terme, per favor, no isquen al carrer”, apuntava.

“No juguem. Siguem responsables. Crec que la societat ja és conscient de la situació en la qual estem, però un només es cuida si roman confinat”. Per això animava a seguir les indicacions de les forces de seguretat de l’estat, que vetlen perquè es compleixen aquestes normes cada dia als carrers i als quals ha volgut mostrar el seu agraïment pel treball que duen a terme.

“No posen en joc a la resta dels ciutadans i ciutadanes per no complir aquestes normes”, acabava.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − catorze =

bombers
CCCC
bombers