La Comunitat Valenciana, huitena autonomia amb major proporció de carreteres de risc elevat, amb un 8%

Guardar

accidente carretera coche
accidente carretera coche

La Comunitat Valenciana és la huitena autonomia amb major proporció de quilòmetres de carreteres de risc elevat o molt elevat, en la xarxa estatal, amb un 8 per cent de vies, i per davall de la mitjana del conjunt del país, que se situa en l'11%. La llista l'encapçala Aragó, amb un 26%.

Així es desprén de la 17 edició de l'estudi d'avaluació de carreteres EuroRAP, presentat pel RACC, que analitza l'accidentalitat en la xarxa de l'Estat. Per províncies, València se situa en la quinzena posició entre les de major risc i un 14%, una llista que encapçala Terol, amb el 36%. Castelló es troba en el lloc 18, amb el 12%, mentre que Alacant no apareix en els 20 primers llocs.

L'N-330, en el tram d'Utiel creue amb l'N-3 i amb una longitud de 22,4 és un dels trams amb més risc d'accident de la xarxa de carreteres de l'Estat i tanca la llista dels deu de major perill.

La província de València té dos trams entre els deu amb més sinistres greus de motocicletes per quilòmetre en grans àrees metropolitanes, una llista que encapçala Barcelona amb tres. En el cas de València, es tracta de la A-3 en l'enllaç de Manises al de la capital, de 3,8 quilòmetres i amb un 44% de sinistres; i la V-31, de l'enllaç de la CV-42 al de la V-30, un total de 8,3 quilòmetres i amb un 57%.

Així mateix, aquesta província té dos trams amb més accidents de vehicles pesants per quilòmetres: l'A-7 de l'enllaç de Puçol a la A-3, amb un tram de quasi 30 quilòmetres i un 55% d'accidents i en la mateixa via de l'enllaç d'Alcúdia a Xàtiva de 19 km i amb igual percentatge d'accidents.

Aragó és la comunitat autònoma que té una major proporció de carreteres considerades de risc elevat, amb el 25,98% de vies, seguida de Castella i Lleó amb el 13,66%, Catalunya amb el 12,71% i Galícia amb el 12,12%.

L'Informe EuroRAP 2019 avalua el risc en carretera, en concret el de les vies que formen part de la Xarxa de Carreteres de l'Estat (RCE), tenint en compte l'avaluació dels sinistres durant els tres últims anys, la seua gravetat i la seua relació amb les característiques de la via.

El resultat s'estructura segons un Índex de Risc, definit com el nombre d'accidents mortals i greus ocorreguts en un tram amb relació al nombre de vehicles que passen per ell. És a dir, calcula els trams de carretera en els quals és més probable que una persona patisca un accident.

En aquest sentit, les tres comunitats autònomes amb pitjors resultats són Aragó, on un de cada quatre trams analitzats dels pertanyents a la RCE posseeix un risc elevat d'accident (25,98%), molt per davant de Castella i Lleó (13,66%) i Catalunya 12,71%).

Destacats