25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana, l'autonomia més avançada en dependència malgrat no rebre més de 1.000 milions d'euros de l'Estat

”La dependència s’ha de finançar al 50%, però del govern d’Espanya només ens arriba un 12%”

La Comunitat Valenciana, l'autonomia més avançada en dependència malgrat no rebre més de 1.000 milions d'euros de l'Estat
03/07/2019 -

La Comunitat Valenciana és l’autonomia que més ha millorat en l’atenció a la dependència, i això que no compta amb una inversió econòmica justa per part del Govern d’Espanya. I és que la tònica de l’infrafinançament s’estén a tots els sectors de la societat. La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, així ho ha explicat en una entrevista radiofònica. “La llei diu que la dependència s’ha de finançar al 50%, però del govern d’Espanya només ens arriba un 12%“.

Una diferència abismal que es tradueix en “més de 1.000 milions d’euros que no han arribat a la Comunitat Valenciana”. No obstant això, malgrat aquesta manca, el sistema d’atenció a la dependència de la Comunitat Valenciana continua sent pioner en la resta de país, millorant, cada vegada més, el sistema.

Tant és així que, per primera vegada, s’ha superat la xifra de 80.000 persones ateses, des de l’aprovació de la Llei de Dependència, a través d’algun servei o prestació econòmica. Una situació que també es reflecteix en el nombre de valoracions que, des de gener, s’han realitzat un total de 16.922, gràcies al nou sistema implantat per Igualtat que ha permés que “quasi tots els municipis de la Comunitat Valenciana, amb menys de 10.000 habitants, tinguen un grau d’execució pròxim al 100% en expedients resolts”.

I és que, sens dubte, la primera legislatura del Botànic ha estat marcada per l’impuls en dependència i serveis socials que s’ha dut a terme, amb una inversió econòmica que ha anat augmentat progressivament des de 2015. “Un esforç sense precedents realitzat pel Consell”, com apuntava Oltra, que ha aconseguit millorar la vida de les persones fent una cosa “tan revolucionària com començar a complir la llei”.

La Generalitat ha posat en marxa tota la maquinària per a aconseguir fer un gir de 180 graus al sistema de dependència valencià, i l’han aconseguit. Així, quant a personal, no solament s’ha reforçat l’atenció amb més funcionaris, sinó que els serveis municipals s’han enfortit amb més pressupost per a crear una xarxa de professionals que permeta als ajuntaments assumir la valoració i tramitació dels expedients.

Uns avanços que, a més, estan avalats per l’Observatori de Dependència que, en l’informe de 2018, constatava la “bona gestió de les ajudes”, situant a la Comunitat Valenciana com l’autonomia en la qual més s’ha avançat en l’atenció a la dependència.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell