25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana lidera la mejora en el área de servicios sociales en el último año

La Comunitat Valenciana lidera la millora en l’àrea de serveis socials en l’últim any

La Comunitat Valenciana lidera la  mejora en el área de servicios sociales en el último año
24/05/2021 -

La secretària autonòmica d’Atenció Primària i Serveis Socials, Irene Gavidia, ha destacat el gran esforç que ha realitzat el Consell del Botànic des de 2015 en matèria de serveis socials, la qual cosa ha permés a la Comunitat Valenciana ser l’autonomia que més ha millorat en aquesta àrea en l’últim any.

Així ho assenyala l’Índex de Desenvolupament dels Serveis socials 2020 que elabora l’Associació de Directores i Gerents en Serveis Socials i que ha fet públic.

La secretària autonòmica ha destacat que aquests resultats reconeixen “el canvi de tendència dels serveis socials” que s’ha produït en els últims anys en la Comunitat Valenciana, així com “l’esforç que s’està realitzant” i els avanços des de 2015 en el desenvolupament del Sistema Públic de Serveis Socials.

La secretària autonòmica ha explicat que l’informe assenyala el “potent” desenvolupament en legislació, normativa i planificació en serveis socials, i l’increment de la rellevància econòmica des de 2015, “la qual cosa ens ha permés una major cobertura i arribar a moltes més persones que es troben en situacions d’especial vulnerabilitat”.

L’IDEC 2020 fa especial esment a la situació dels serveis socials en la crisi provocada per la COVID-19 en la societat espanyola, i com es troben per a afrontar els grans reptes que es plantegen, tant en l’àmbit general com en cada territori del país.

Així, assenyala que sis comunitats autònomes milloren la seua puntuació respecte a l’aplicació anterior, destacant la Comunitat de València, amb un increment d’1,35 punts, al costat de Navarra, País Basc, Extremadura, Aragó i Andalusia.

L’informe fa esment especial a la llei valenciana de Serveis Socials Inclusius, i la qualifica de “una llei de nova generació que reconeix drets subjectius”, i que es complementa amb una planificació estratègica, “fins llavors inexistent”.

La secretària autonòmica ha posat l’accent en la voluntat que des de 2015 ha tingut la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives de transformar els serveis socials en un model “coherent, sòlid i efectiu al servei de les persones”.
En aquest sentit, Irene Gavidia s’ha referit a la nova llei de Serveis Socials Inclusius com “un avanç determinant en la universalitat dels drets socials que transforma la concepció asistencialista de les antigues polítiques en una concepció moderna de drets subjectius i universals”.

Indicadors positius en la Comunitat

L’IDEC assenyala que des de 2013 hi ha hagut un increment continu en indicadors com la despesa per habitant i any, que ha passat de 196,1 euros per habitant l’any 2013 a 377,5 euros en 2019; o el percentatge de la despesa en serveis socials sobre el total de la despesa corrent de les administracions públiques des de 2014, any en què aquest percentatge va ser del 5,79%, passant al 8,51% en 2019.

L’informe fa referència també a altres indicadors que reflecteixen la bona tendència en la Comunitat com la quantia de les rendes mínimes d’inserció, que en la Comunitat Valenciana amb una mitjana per persona perceptora representa el 20,5% de la renda mitjana familiar del territori, enfront de la mitjana estatal que és el 17,1%.

A més, es destaquen els acolliments familiars a menors que representen el 64,3% del total d’acolliments enfront de la mitjana estatal que se situa en el 50,4%.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × tres =