caixa popular

La Comunitat Valenciana és la que més redueix la desocupació

Nomdedéu celebra les dades d’ocupació

La Comunitat Valenciana és la que més redueix la desocupació
03/04/2018 -

La desocupació segueix caent a la Comunitat. El nombre d’aturats registrats va baixar en 8.910 persones al març, un descens del 2,27% respecte al mes anterior. Segons dades del Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, és la comunitat autònoma que major caiguda de la desocupació ha registrat en termes absoluts respecte febrer.

En tota Espanya, l’atur ha baixat en 47.697 persones, un 1,37%, situant en 3.4222.551 el nombre d’aturats registrats actualment. En la nostra Comunitat, per províncies, la que més ha vist reduït l’atur en termes relatius ha sigut Alacant (-3,03%, -4.840 aturats); seguida de Castelló (-2,84%, -1.175); i finalment València (-1,51%, -2.895). Així doncs, són 383.884 les persones a la Comunitat Valenciana que encara no tenen ocupació.

Quant a sectors econòmics, tots han participat d’aquest descens. El sector serveis ha liderat la millora, amb 8.910 aturats menys, seguit de la indústria, amb 427 aturats menys, la construcció (-198) i l’agricultura (-149). Per contra, el nombre d’aturats sense ocupació anterior ha crescut en 188 persones.

Nomdedéu destaca que la Comunitat Valenciana “lidera de nou la recuperació de llocs de treball”

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les dades d’atur fetes públiques pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, segons els quals 8.910 valencianes i valencians han abandonat l’atur en el mes de març.

Nomdedéu ha destacat el fet que la Comunitat haja “liderat de nou la recuperació de llocs de treball”. Així, segons ha detallat el responsable d’Ocupació, “en termes absoluts som l’autonomia on més s’ha reduït l’atur, un 2,27%, quasi un punt superior a la mitjana de l’Estat”.

Per a Enric Nomdedéu, aquestes dades confirmen que “anem pel bon camí” però ha reconegut que “estem encara lluny d’on voldríem estar”. Per aqueixa raó, ha avançat que “des del Consell apostem per intensificar els nostres programes d’ocupació, com Avalem Joves o Avalem Experiència, i estem duent a terme un extensiu procés de modernització del Servei Valencià d’Ocupació”.

El responsable del Servef ha remarcat el fet que l’atur haja disminuït en tots els sectors d’activitat (excepte en el col·lectiu sense ocupació anterior), en tots els grups d’edat i en les tres províncies.

Així mateix, cal destacar la xifra d’afiliacions a la Seguretat Social, que se situa en 1.833.226, la millor dada d’un mes de març des de març de 2008. En termes interanuals l’afiliació augmenta a la Comunitat en un +4,36% (76.639 afiliats més), al voltant d’un punt per sobre del registre nacional (3,31%), sent la millor dada en un mes de març des de 2006.


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 − 3 =

Tardor
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
cultura als barris