25n
25N
25N

Tota la Comunitat Valenciana en alerta per l'onada de fred

Tota la Comunitat Valenciana en alerta per l'onada de fred
11/01/2019 -

Tota Espanya, excepte Extremadura, País Basc, Tarragona, Castelló, Cadis, Màlaga i les illes Canàries tindrà demà risc (groc) o risc important per temperatures mínimes o per fenòmens costaners, segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET).

Així, el descens acusat i generalitzat de les temperatures portarà als termòmetres durant la matinada del divendres a valors de -5 graus centígrads i fins i tot fins a -10 graus centígrads en el cas de Guadalajara i Lleida.

D’aquesta manera, l’avís groc afectarà a totes les províncies de Galícia, a Astúries, Cantàbria, les nou províncies de Castella i Lleó, Comunitat de Madrid, Navarra, La Rioja, Aragó, Castella-la Manxa, Barcelona, Girona, Lleida, València, Alacant i Múrcia.

A més, d’aquestes, a Guadalajara i Lleida l’avís serà de risc important, ja que és en aquestes províncies on el mercuri arribarà a -10 graus centígrads.

Així mateix, l’AEMET ha activat l’avís taronja per fenòmens costaners a Girona, on s’espera vent del nord i nord-oest amb força 8 i ocasionalment 9, amb ones de 4 a 5 metres; a Mallorca, per ones de 4 a 5 metres i a Menorca, on es preveuen intervals de força 8 de vent del nord i ones de 4 a 5 metres.

La situació generalitzada d’avisos meteorològics es deu al fet que s’esperen a Balears, Estret i litorals sud i sud-est de la Península cels nuvolosos, amb precipitacions en l’est de l’arxipèlag balear on fins i tot podria nevar feblement en cotes baixes.

En la Península, per part seua, no es descarten pluges febles en el Cantàbric oriental i Nord-oest de Navarra, en punts aïllats del Pirineu i en el litoral mediterrani andalús. En la resta del país predominarà el temps estable i els cels poc nuvolosos.

La cota de neu se situarà al Cantàbric entre 800 i 1.000 metres i a Balears en 300 a 500 metres d’altura. Aquestes són les àrees on es preveuen precipitacions.

Quant a les temperatures, l’AEMET preveu que les diürnes augmenten a Pirineus i descendisquen a Andalusia mentre que pronostica gelades per a quasi tot l’interior peninsular i fins i tot en zones pròximes al litoral, inclòs el de Balears. Les gelades podrien ser moderades i fins i tot fortes en les zones d’erms i de muntanya de tota la Península.

Finalment, assenyala que el vent bufarà de component aquest a Canàries, Alborán i Estret i de nord en la resta del país. Hi haurà intervals d’intensitat forta en el litoral gallec, Pirineus, Empordà i est de Balears.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − cinc =