25n
Orgull
Orgull

La Comunitat Valenciana avança en la immunització dels joves: "Era necessari que ens vacunaren ja"

Hui 5 d’agost finalitza la vacunació dels estudiants que començaran una movilitat Erasmus a partir de setembre

La Comunitat Valenciana avança en la immunització dels joves: "Era necessari que ens vacunaren ja"

La Comunitat Valenciana ha donat el tret d’eixida a la vacunació del grup d’edat de 20 a 29 anys. La immunització dels nascuts entre 1990 i el 2001 va començar la setmana passada amb l’arribada de 105.000 dosi.

Algunes veus dins de l’àmbit sanitari demanaven l’avançament de la vacunació dels més joves, ja que es tracta del grup de població amb la segona major incidència acumulada –el nombre més gran de contagis es registra entre les persones de 12 a 19 anys–.

A més, tal com ha informat la Conselleria de Sanitat, més de la meitat de casos associats a brots de coronavirus en la Comunitat Valenciana es donen en persones d’entre 15 i 34 anys. Per aquesta raó, Ximo Puig va anunciar el juliol passat que avançaria a principis del mes d’agost la inoculació de la primera dosi en aquest sector de la ciutadania.

Malgrat aquest avançament, la Comunitat Valenciana se situa en les últimes posicions, només per davant de Galícia i Cantàbria, de la vacunació de les persones joves d’entre 20 i 29 anys, ja que únicament s’ha vacunat 54.114 persones, la qual cosa suposa el 10,5%.

“Val més tard que mai”

Mentre que en algunes zones rurals i a la ciutat de València, es va citar als joves la setmana passada, en altres localitats de la comarca de l’Horta com Manises o Quart de Poblet es va començar aquest mateix dilluns a immunitzar a aquest grup d’edat.

Andrea Mihaila té 21 anys i aquest matí ha acudit al centre de vacunació de Quart per a rebre la primera dosi de Pfizer. “Era necessari que ens vacunaren ja i crec que es podria haver avançat, abans d’arribar a la situació en la qual ens trobem ara”, declara a aquest diari. Malgrat això, la jove creu que “val més tard que mai” i espera que en començar el curs tots puguen haver rebut “almenys la primera dosi”.

Per part seua, Nuria Alpuente, també de 21 anys i ja amb la primera dosi des d’aquest mateix matí detalla que “tenia ganes de rebre la vacuna per la gravetat de la situació” i destaca la importància que tothom es vacune. “Això em dona una certa tranquil·litat encara que la pandèmia segueix ací i cal estar alerta”.

Fi de la vacunació dels estudiants Erasmus

No obstant això, el primer col·lectiu jove, la majoria d’entre 20 i 29 anys, a rebre la vacuna va ser l’estudiantat del Programa Erasmus de la Universitat de València. Els més de 2300 estudiants van ser citats per a la primera dosi entre el 5 i 9 de juliol i se’ls va administrar la fórmula de Moderna.

D’aquesta manera, hui 5 d’agost finalitza la vacunació d’aquelles persones que iniciaran en el primer quatrimestre del pròxim curs la seua mobilitat internacional. Així, aquesta campanya de vacunació s’ha dut a terme en la Facultat d’Infermeria i Podologia.

Així i tot, s’han donat situacions en les quals estudiants que començaven la seua mobilitat a principis d’agost, no han pogut rebre la segona dosi. És el cas de Sofía Ortega, estudiant de Periodisme en la UV que va viatjar el passat 1 d’agost a Bergen (Noruega) per a començar la seua mobilitat Erasmus en aqueix país.

La seua cita de vacunació per a completar la pauta, era el dia 2 d’agost i malgrat posar-se en contacte amb el Servei de Relacions Internacionals de la Universitat i explicar-los el seu cas, des del departament se li va traslladar la impossibilitat d’administrar-li la segona dosi abans del seu viatge perquè no havien transcorregut “els dies necessaris entre la primera i la segona dosi”, que són 28 dies per a la fòrmula de Moderna.

“M’han informat que la Universitat té un conveni amb la Unió Europea, per la qual cosa em posaran la segona dosi ací a Noruega”, aclareix a aquest periòdic. Així, malgrat no haver rebut la segona dosi a València abans del seu viatge, l’estudiant confia a poder concloure la seua pauta de vacunació al país nòrdic abans que comence el curs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 10 =