25n
25N
25N

La Comunitat Valenciana retarda el toc de queda a la una i amplia al 75% l'aforament en espais tancats

L’horari de bars i restaurants s’amplia fins a les 00:30 hores i les reunions mantenen el límit en 10 persones de diferents grups de convivència

La Comunitat Valenciana retarda el toc de queda a la una i amplia al 75% l'aforament en espais tancats
22/05/2021 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat les noves restriccions que afectaran els valencians i les valencianes a patir del dilluns 24 maig i que estaran en vigor fins al 7 de juny. L’anunci l’ha fet després de reunir-se a primera hora amb els membres de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació contra la Covid-19 l i amb els quals ha analitzat com han funcionat les mesures que es van adoptar el passat 8 de maig i la situació de la pandèmia en la Comunitat Valenciana en els últims quinze dies, amb unes condicions de mobilitat i d’accés a l’hostaleria més flexibles.

Així doncs, el cap del Consell ha anunciat hui que, després d’haver rebut l’aval del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, la Generalitat ha aprovat les noves mesures de control enfront de la covid, entre les quals destaquen reduir la limitació de la mobilitat nocturna entre la 1.00 i les 6.00 hores i retardar el tancament de l’activitat hostalera a fins a les 00.30 hores.

Aquestes mesures entraran en vigor a les 00 hores del dilluns 24 de maig i seran aplicable fins al dilluns 7 de juny inclòs.

“La decisió de reduir la mobilitat ha sigut un instrument decisiu per a salvar vides i contenir la pandèmia. Però el 7 de juny, si la situació continua com ara, els valencians deixarem arrere el toc de queda”, ha assenyalat Ximo Puig.

AMPLIACIÓ AL 75% A L’INTERIOR DE L’HOSTALERIA

Després de la reunió de la Mesa Interdepartamental per a la Prevenció i Actuació davant la covid-19, celebrada aquest matí, el president de la Generalitat ha traslladat que s’amplia l’aforament al 75% de les activitats relatives a celebracions, esdeveniments o concentracions de persones (esportives, culturals o socials). En el cas d’espais tancats el màxim serà de 3.000 persones i en espais oberts fins a 4.000 (en tots dos casos en sectors diferenciats de 1.000 persones).

Ximo Puig ha indicat que aquestes mesures responen a la intensificació de la fase d’obertura progressiva que la Comunitat Valenciana va iniciar fa dues setmanes. “Hem anat obrint i la nostra situació ha continuat millorant”, ha indicat. En aquests quinze dies la incidència ha baixat de 40 casos a 29,8 (per 100.000 habitants en catorze dies) i les hospitalitzacions s’han reduït en un 54%.

Quasi 2,5 milions de dosis administrades

El president de la Generalitat ha subratllat que mentre avança l’obertura progressiva, “la vacunació és el gran actiu per a la superació de la pandèmia i és on centrarem tots els esforços”. I ha destacat que acabarem aquesta setmana amb quasi dos milions i mig de dosis administrades i quasi el 40% de valencians i valencianes amb, almenys, una dosi. La previsió per a la setmana que ve és administrar 250.000 dosis.

En aquests moments, ha destacat, que ja s’està vacunant als majors de cinquanta anys, un grup d’edat que acabarà el 15 juny. A partir d’aqueixa data es començarà a immunitzar a les persones d’entre 40 i 50 anys, mentre que al juny serà el torn dels majors de trenta anys.

A més del president de la Generalitat, en la reunió de la taula interdepartamental han participat la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; el vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau; la consellera de Justícia, Interior i administració pública, Gabriela Bravo; el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i els consellers d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, i de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou + deu =