caixa popular

La Comunitat Valenciana, la tercera comunitat amb més risc de patir un atemptat

Les Falles comptaran amb més vies d’evacuació en els esdeveniments més multitudinaris

La Comunitat Valenciana, la tercera comunitat amb més risc de patir un atemptat
07/11/2017 -

La Policia Nacional va detenir, ahir, a un home de 47 anys, d’origen marroquí, a Sagunt, acusat de reclutar a terroristes en nom de l’Estat Islàmic (ISIS), així com d’adoctrinar i traslladar a combatents jihadistes a la zona de conflicte. Una nova detenció que ha tornat a fer saltar les alarmes. I és que des que l’any 2015, el Ministeri d’Interior elevara a 4 el Nivell d’Alerta Antiterrorista, les Forces i Cossos de Seguretat han detingut, aproximadament, a 200 terroristes jihadistes, la majoria d’ells detinguts per adoctrinament.

Però a més, l’amenaça terrorista que existeix en el nostre país, també ha començat a modificar alguns dels esdeveniments més importants. En el cas de València, ja s’estan treballant en noves mesures de seguretat per a les Falles. I és que si es té en compte que la Comunitat Valenciana és la tercera comunitat, per darrere de Catalunya i Andalusia, amb major risc de patir un atemptat, aquestes mesures cobren més sentit. Tant és així que les Falles de 2018 comptaran amb més vies d’evacuació, tant en la Plaça de l’Ajuntament, com en els carrers en les quals s’instal·len elements d’il·luminació, com és en el barri de Russafa.

No obstant això, les autoritats també criden a la calma, ja que tan sols és un grup minoritari qui perpetra aquests atemptats tan atroços, que fins i tot són condemnats per les comunitats musulmanes, que conviuen i estan completament integrades en la nostra societat. Per això, des del Ministeri d’Interior posen l’accent en la importància de seguir mantenint els nostres hàbits de vida, així com de no caure en estereotips.

Així i tot, la qual cosa sí que és cert, d’acord amb l’informe realitzat per l’Assessoria d’Intel·ligència i Consultoria de Seguretat, l’única empresa privada d’Espanya especialitzada en informes sobre terrorisme jihadista, és que la Comunitat Valenciana, concretament els ports d’Alacant i València, serien els més susceptibles de ser utilitzats per les xarxes mafioses per a fer arribar terroristes al nostre país.

De moment, l’últim cas que es coneix en la nostra comunitat és el detingut a Sagunt que, segons fonts policials, al novembre de 2014, hauria enviat a l’Iraq a un jove marroquí, de 26 anys, que va matar a 33 soldats iraquians amb un camió ple d’explosius. L’operació antiterrorista continua oberta.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × quatre =

sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
festes xirivella 2018