25n
25N
25N

Compromís proposa incloure els docents d’Educació Física en una Comissió Mixta de Salut Escolar reconvertida en òrgan de diàleg

Robles: “La Covid-19, el sobrepés infantil i els hàbits sedentaris urgeixen una resposta coordinada a la salut de l’alumnat, la prevenció de malalties i un estil de vida saludable”

Compromís proposa incloure els docents d’Educació Física en una Comissió Mixta de Salut Escolar reconvertida en òrgan de diàleg
16/07/2020 -

La diputada i portaveu de Compromís a la Comissió d’Educació i Cultura en les Corts, Papi Robles, ha presentat una proposta per tal que el parlament valencià inste el Consell a convertir la Comissió Mixta de Salut Escolar en un òrgan de diàleg entre les Conselleries de Sanitat i Educació, i els i les professionals de la salut escolar, incloent-hi també com a membres a representants de docents i professionals de l’activitat física i l’esport, donat el seu paper com a principals agents de promoció de la salut als centres educatius.

Segons Robles, “la crisi derivada de la pandèmia de la COVID-19 ha afectat de manera especialment greu a l’Educació Física com a àrea educativa, ja que el seu seguiment ha sigut més difícil durant el confinament. No obstant això, aquesta àrea esdevé clau com a via per a treballar aspectes vinculats a les mesures d’higiene i salut amb l’alumnat. Ens trobem en un moment clau, pel context derivat de la pandèmia, però que pot servir per generar marcs d’actuació coordinats per a millorar l’educació per a la salut de les persones més xicotetes”.

“I en este escenari, reconvertir la Comissió Mixta en un òrgan de diàleg pot esdevindre un espai des del qual abordar estratègies per actuar davant aquesta realitat, intervenint en l’àmbit escolar d’acord amb el currículum escolar i amb les competències del personal docent d’Educació Física”.

“No obstant això, actualment la composició de la Comissió està limitada a membres de l’administració i sense comptar amb el teixit i representació dels sectors que treballen directament amb la població escolar, incloent, entre altres, als professionals de l’activitat física i l’esport que exerceixen com a docents en l’àmbit educatiu. A més, la recent regulació en matèria de salut fa necessària la revisió i actualització d’aquesta normativa”.

Robles ha insistit que “és fonamental dur a terme aquest canvi perquè urgeix una estratègia educativa de promoció activa de la salut que es desenvolupe als centres educatius, amb accions i activitats dins l’àrea d’Educació Física, que prioritze la sensibilització sobre alimentació saludable, estil de vida actiu, higiene i prevenció de malalties”.

“La irrupció de la COVID-19 afegida a les dades respecte de l’augment del sobrepès i l’obesitat infantil i l’estil de vida sedentari de cada vegada més xiquets i xiquetes, fan necessària una resposta, comptant amb els professionals de l’activitat física i l’esport. D’ahí la proposta de Compromís per tal d’articular una coordinació entre els aspectes vinculats a la salut de l’alumnat, la prevenció de malalties i fomentar un estil de vida actiu i saludable”, ha conclòs la diputada de Compromís, Papi Robles.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + onze =