25n
25N
25N

Compromís per València defensa les partides destinades a la Capitalitat del Disseny

Arxiu

Compromís per València defensa les partides destinades a la Capitalitat del Disseny
13/11/2019 -

Compromís per València ha defensat hui que s’atorguen ajudes públiques a través dels pressupostos municipals de 2020 per a la celebració de la Capitalitat del Disseny, del congrés tecnològic Webit i per a l’assistència humanitària a través de diverses entitats, davant els reiterats atacs del grup Municipal Popular, que s’ha mostrat contrari a estes partides. Així, el Grup Municipal Compromís defensa la necessitat de dur a terme polítiques públiques de tipus social, d’innovació i d’avanç tecnològic.

“El PP està en contra de la Capitalitat Mundial del Disseny per a València, dels fons de solidaritat per a l’acollida de persones refugiades gestionats per entitats cíviques i religioses, i de la celebració de l’esdeveniment tecnològic Webit a València”, tal com ha afirmat el portaveu de Compromís, Pere Fuset, qui ha explicat que “així es desprén de les crítiques que ha fet públiques la portaveu del PP a la ciutat, en què critica l’augment de les partides de subvencions nominatives, que per a este 2020 creixen per poder destinar-les a estos tres conceptes”.

Així, tal com consta en el projecte de pressupostos per al 2020, del què és coneixedor el Grup Municipal Popular, l’any que ve augmenten estes subvencions en 500.000 euros per a la Capitalitat Mundial del Disseny que celebrarà València en 2022; 770.000 euros per a cooperació a al desenvolupament, dels quals 643.000 euros es destinen a l’entitat Ciutat de l’Esperança per als seus centres d’acollida, i la resta a diferents entitats religioses amb la mateixa comesa; i, finalment, 250.000 euros que es destinen a la celebració de l’esdeveniment tecnològic Webit.

“Per 2020 estem davant el major pressupost que ha tingut en la seua història l’Ajuntament de València, fregant els 900 milions” ha recordat Fuset. De fet, es tracta d’un pressupost expansiu que respecte a l’exercici anterior s’incrementa en 49 milions d’euros.

En la mateixa mesura, s’incrementa la partida amb subvencions a entitats socials que treballaran per projectes concrets com la Capitalitat del Disseny i el Webit, i pel tracte humanitari a persones que fugen dels seus països a causa de la guerra, fam o el terrorisme. “És sorprenent que el PP li done l’esquena a estes situacions, així com a la dinamització econòmica de la ciutat que suposaran els projectes relatius a el disseny i la tecnologia”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 5 =

art en blanc
ruta del grial massamagrell