Compromís sobre els PGE: "Com més tarden a començar a negociar amb nosaltres més difícil serà arribar a un acord"

Compromís sobre els PGE: "Com més tarden a començar a negociar amb nosaltres més difícil serà arribar a un acord"
15/10/2018 -

El portaveu de Compromís en Les Corts, Fran Ferri, espera que la negociació amb la seua formació sobre els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2019 comence “com més prompte millor” i ha agregat: “Com més tarden a començar a negociar amb nosaltres més difícil serà arribar a un acord perquè ja s’hauran fet més passos que no es podran tirar arrere”.

Així s’ha pronunciat Ferri en declaracions als mitjans, davant els quals ha indicat que Compromís reclama un xec ‘fiscal’ de 1.300 milions mentre no s’aprove el nou model de finançament com a “solució extraordinària” per a pagar qüestions com la sanitat, l’educació o la dependència.

També ha indicat que els comptes “són millorables en alguns aspectes, sobretot quant a agenda valenciana, però també en aspectes socials”, sobre els quals Compromís “té molt a dir”.

El socialista José Muñoz ha assegurat que són uns “comptes positius per als valencians” i són “de debò els més socials de la història” i inclouen l’agenda valenciana. “Per primera vegada tenim un govern que ens escolta, que inclou l’agenda valenciana i fa cas a les reivindicacions històriques dels valencians”, ha dit, per a indicar que entén que aqueix esborrany serà aprovat per Brussel·les.

Per contra, el ‘popular’ Rubén Ibáñez ha indicat que “l’augment de la despesa i la ficció en els ingressos no és una bona notícia per a Brussel·les” i ha advertit que l’estabilitat pressupostària “no ha de trencar-se per capritxos populistes i per aparentar qüestions que després tampoc es van a realitzar”.

El diputat de Ciutadans Tony Woodward ha assenyalat que el que s’ha presentat és “una declaració d’intencions” que no saben “molt bé com es plasma” però queda clar que “el nou sistema de finançament no està arreplegat”, la qual cosa suposa “una xicoteta desil·lusió, sembla que per a tots dos (PSOE i Podemos) el sistema de finançament no és una prioritat aquests moments”.

Sobre aquest tema, David Torres (Podemos) ha ressaltat que la seua formació ha mantingut sempre “una posició ferma” en tot el país per un sistema que “reconega especialment la insuficiència que està patint la Comunitat”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − catorze =

sagunt a escena 2019
turismo salou