25n
25N
25N

Compromís sobre l'infrafinançament: "D'un govern progressista no esperem només diàleg, sinó també equitat"

Compromís sobre l'infrafinançament: "D'un govern progressista no esperem només diàleg, sinó també equitat"
19/08/2020 -

La portaveu adjunta de Compromís en Les Corts, Aitana Mas, ha reaccionat a l’informe de la Fundació d’Estudis d’Economia Aplicada (Fedea) sobre els recursos que l’Estat aporta a les comunitats autònomes i ha apuntat: “D’un govern progressista no esperem només diàleg, sinó també equitat”.

Mas, que assenyala que l’informe situa a la Comunitat Valenciana a la cua, ha afirmat en un comunicat que la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, “no pot allargar més la injustícia que pateix la nostra terra en matèria de finançament i inversions”.

“D’un govern progressista no esperem només diàleg, sinó també equitat i eficiència. Aquest govern s’ha de diferenciar del senyor Montoro”, ha indicat en al·lusió al titular d’Hisenda amb el PP.

Després d’analitzar l’estudi, Mas afirma que “un any més tenim el dubtós honor de ser una de les comunitats autònomes pitjor finançades per part del Govern central. Un finançament i unes inversions que, any rere any, continuen sent insuficients per a poder cobrir els nostres serveis més bàsics com la sanitat, l’educació o els serveis socials i que ens obliga a endeutar-nos per a poder donar un servei de qualitat a la ciutadania valenciana”.

En el context de pandèmia mundial, la portaveu adjunta de Compromís ha subratllat que la Covid-19 “està posant en relleu la vulnerabilitat dels comptes valencians”. “Ara més que mai necessitem els mateixos recursos que la mitjana de les comunitats autònomes per a poder afrontar una tardor que es preveu complicat socialment, econòmicament i sanitàriament”, ha manifestat.

Per això, Mas alerta que “urgeix la convocatòria d’un Consell de Política Fiscal i Financera que debata ja l’esquelet que està preparant el govern d’Espanya per a impulsar la reforma del sistema de finançament”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − 7 =