25n
25N
25N

Compromís aposta per "figures de qualitat" i origen dels cítrics per a "lluitar contra el frau" i revertir la crisi

Compromís aposta per "figures de qualitat" i origen dels cítrics per a "lluitar contra el frau" i revertir la crisi
28/01/2019 -

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha apostat per les “figures de qualitat” i que certifiquen l’origen valencià dels cítrics produïts en aquesta autonomia, com a “clau” per a “lluitar contra els fraus” i revertir l’actual crisi del sector citrícola.

Així s’ha pronunciat Mulet aquest dilluns després de la seua visita a la Identificació Geogràfica Protegida (IGP) Cítrics Valencians, que promociona, certifica els cítrics produïts en aquesta autonomia, realitza inspeccions, auditories i vela per l’origen dels cítrics amb “imparcialitat, transparència i prestigi”, segons ha indicat la coalició en un comunicat.

“Aquest tipus d’iniciatives conjuntes de tots els cítrics són la clau per a evitar la picardia, amb una marca paraigua que identifica de forma clara que la bossa de taronges està produïda ací, que representa a tota la cadena, distingeix l’origen i lluita contra els fraus que tracten de confondre al consumidor i ofereixen taronja extracomunitària amb restes de tòxics i amb una absoluta falta de seguretat i informació”, ha assegurat Mulet.

El senador ha destacat la necessitat d’aconseguir l’activació de la clàusula de salvaguarda a Europa “prevista en els reglaments com més prompte millor” davant l'”evident malestar i ruïna” al sector “que no pot esperar més”.

En aquest context, Mulet ha encoratjat al sector citrícola valencià a “unir-se” per a defensar els seus interessos d’una forma conjunta “, ja que tenim la millor taronja del món, amb més qualitat i tradició i unes infraestructures apropiades per a l’exportació i controls que ningú ha de passar per alt”.

En la mateixa línia, ha apuntat que la coalició insistirà en la necessitat de controlar l’entrada de cítrics dels països de la SADC, acord que va rebutjar al Senat pels seus efectes sobre la citricultura valenciana.

Així mateix, ha presentat noves iniciatives per a reclamar la clàusula de salvaguarda, controls sanitaris i de seguretat, i ha aplaudit l’informe encarregat per la coalició des de l’oficina europea del partit per a avaluar l’impacte de l’Acord Europeu amb Sud-àfrica.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =

museo prehistoria
museo prehistoria