25n
25N
25N

Compromís proposa revisar i actualitzar l'Estratègia Valenciana per a l'Atenció del Part

Compromís proposa revisar i actualitzar l'Estratègia Valenciana per a l'Atenció del Part
16/01/2020 -

La portaveu de Compromís en la comissió de Polítiques d’Igualtat de Gènere i LGTBI, Mònica Álvaro, ha presentat una proposta perquè les Corts insten al Consell a avaluar l’estratègia per a l’atenció del part normal en la Comunitat Valenciana, i analitzar la seua implementació en el sistema sanitari valencià.

A més, la iniciativa assenyala la necessitat d’actualitzar-la per a incorporar els drets que recull la Llei 8/2018, de 20 d’abril, de la Generalitat, de modificació de la Llei 10/2014, de 29 de desembre, de la Generalitat, de Salut de la Comunitat Valenciana, ha indicat la formació en un comunicat.

Segons Álvaro, en la Comunitat Valenciana “es va aprovar l’estratègia valenciana per a l’atenció del part normal en 2009, i 11 anys després és necessari actualitzar-la per a disposar de tots els indicadors d’atenció al part que es necessiten per a conéixer, completament, quina és la situació actual quant als parts”.

“Cal recordar que en 2018 s’aprova la reforma de la Llei de Salut, on es van introduir modificacions importants quant a l’atenció i tractament de les dones durant l’embaràs, el part, el puerperi i la lactància. I, evidentment, el Govern del Botànic ha d’aplicar totes les mesures que siguen necessàries per a fer efectius els drets de les dones en el que comporta un part. Des de Compromís proposem que es revise l’estratègia per a l’atenció als parts i que així es millore la implementació dels drets reconeguts en la reforma de la llei”, ha agregat.

Així mateix, demanen l’actualització també “perquè algunes qüestions, com la mort perinatal, tinguen un tractament més especialitzat i que, per exemple, es contemplen tots els moments del procés”.

Així, proposa que es contemplen “des de l’atenció assistencial de les dones quan estan ingressades a l’hospital, que en molts casos es veuen en situacions tan doloroses com les d’haver de compartir habitació amb altres mares i els seus bebés; fins al seguiment sanitari i psicològic dels mesos posteriors, perquè no es troben tot sol en tornar a casa”.

“Ací és on la formació dels professionals cobra especial rellevància, han d’actualitzar-se els seus coneixements i habilitats per a modificar les rutines assumides per a millorar la qualitat de l’atenció i evitar qualsevol indici de violència obstètrica derivada de la manca d’atenció especialitzada cap a les dones”, ha agregat.

D’altra banda, “el coneixement de les dades és imprescindible per a dissenyar les polítiques”. “Hi ha una gran varietat d’indicadors que és fonamental conéixer per a poder garantir una societat amb parts on es garantisquen els drets i el benestar de les persones usuàries”, ha conclòs Álvaro.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − quatre =