25n
25N
25N

Compromís retrau al Govern que molts municipis rurals seguisquen sense cobertura ni internet a 'l'Espanya buidada'

Compromís retrau al Govern que molts municipis rurals seguisquen sense cobertura ni internet a 'l'Espanya buidada'
26/08/2020 -

El senador de Compromís, Carles Mulet, ha denunciat l'”escassa efectivitat i suport real” del Govern i les empreses de telecomunicacions amb els municipis rurals i en despoblament “malgrat els compromisos amb ‘l’Espanya buidada’ de cara a la galeria i la crisi que viu el món rural”.
Segons Mulet, “persisteixen els problemes d’abandó del món rural i s’acreix la bretxa tecnològica, s’accelera l’abandó dels pobles i es clivella la igualtat d’oportunitats i les possibilitats de revitalització d’aquestes zones”. “Semblen haver renunciat a aquestes qüestions definitivament”, ha lamentat el representant valencià.

En aquest sentit, la coalició retrau que el Govern “no estiga donant el suport” a nombrosos municipis amb problemes d’aquesta classe, la qual cosa dificulta l’activitat econòmica en l’extraradi de les grans urbs, mina les seues potencialitats i allunya cada vegada més física i digitalment als seus ciutadans.

“Són aspectes tremendament injustos en uns territoris de gran bellesa i història i qualitat de vida”. Són llocs on podrien implantar-se activitats però que no compten amb 3G o 4G en la seua població i a vegades no existeix ni Internet o que es col·lapsen els existents amb l’arribada dels primers visitants, en tindre serveis de telefonia totalment desfasats i precaris, lamenta Mulet.

Davant aquesta situació, el senador valencià reclama una implantació generalitzada de la banda ampla en tota la ruralitat, inversions assumibles i una millor coordinació i mesures més enllà de les fronteres administratives (en Sanitat, Educació i Serveis Socials) o per a prevaldre les localitats més allunyades dels centres administratius.

El Grup de l’Esquerra Confederal va presentar al febrer una proposta per a fomentar el desenvolupament local i garantir els serveis públics en les zones en despoblació sense que s’haja debatut encara a la Comissió contra el Despoblament i el Repte Demogràfic, recorda Mulet en el seu comunicat.

“Volem que la gent puga viure dignament als nostres pobles. No volem actes d’heroïcitat, que quedar-se al poble no siga un acte de caparrudesa sinó una opció normal més i per a això fa falta canviar molts ‘xips’, perquè l’administració siga còmplice de la realitat d’aquests ajuntaments i no una barrera per a revertir el despoblament”, conclou el portaveu de Compromís al Senat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − dos =