25n
25N
25N

Compromís reprén al PP per mentir quan parla de violència de gènere

Compromís reprén al PP per mentir quan parla de violència de gènere
08/02/2019 -

Des de Compromís per Paiporta es considera intolerable que el Partit Popular falsege dades sobre la lluita contra la violència masclista, per no reconéixer que el PP ha abandonat a les dones sistemàticament.

És un insult a les víctimes i a les seues famílies que el portaveu del PP, Vicente Ibor, s’atrevisca a dir, al ple de l’Ajuntament, que Rajoy va invertir 1.000 milions d’euros en el pacte contra la violència de gènere quan, tal com li va recordar Isabel Martín, alcaldessa de Paiporta, només es van invertir 80 milions, incomplint els compromisos adquirits amb les associacions de dones. Isabel Martín també va contestar a Vicente Ibor que no és només que posen menys diners dels que toquen, és que no es gasten el que posen i “un clar exemple és que dels diners destinats a l’Institut de la dona es va quedar un 30% sense executar”.
L’incompliment del pacte no ha estat l’únic atac frontal del PP a les polítiques feministes, l’any 2013 va posar un recurs d’inconstitucionalitat a la llei d’igualtat i a la llei de l’avortament.

En l’àmbit local la gestió del PP fou encara més perjudicial per a les dones. Tal com indica Beatriz Jiménez, regidora d’Hisenda i Administració General, “amb dues dones assassinades durant el seu mandat Vicente Ibor va tancar l’oficina d’atenció a les víctimes i no va invertir ni un euro en polítiques d’igualtat”.

La despreocupació davant un tema que provoca entre 50 i 70 assassinats a l’any en Espanya era tan gran que quan el 2016 el nou equip de govern va convocar la Junta Local de Seguretat, amb el Subdelegat del Govern, Guàrdia Civil i Policia Local, per primera vegada, es van assabentar que aquest òrgan a més de les sessions ordinàries, es convoca de manera urgent en una població quan una dona és assassinada, per analitzar què ha passat i intentar evitar nous assassinats. Quan l’any 2013 va morir assassinada María Angeles a Paiporta, la Subdelegació la va convocar però no hi va acudir ningú de l’Ajuntament de Paiporta, ni Vicente Ibor, que era alcalde, ni la regidora de policia, Esther Gil, ni tan sols van enviar a cap treballador. “No es pot fer postureo ni dir mentides en un tema tan greu, i no serveix de res votar mocions per eixir en la foto de consens mentre es nega la violència de gènere i es negocia amb qui vol desprotegir a les dones”, afegeix Jiménez.

No han sigut les úniques paraules des de Compromís per recordar quina és la verdadera cara del PP i la dreta espanyola en polítiques de gènere. El passat 31 de gener el ple de l’Ajuntament de Paiporta va aprovar una moció pel reforç i la posada en valor de les mesures contemplades en el Pacte d’Estat en matèria de violència de gènere, al qual ja es va adherir el ple de l’Ajuntament per unanimitat en setembre de 2017, amb l’objectiu de combatre el terrorisme masclista. En eixe context, Guillem Montoro, regidor de Benestar Social i Igualtat, va qualificar als negacionistes que consideren a les dones persones de segona com “la caverna”, en una referència clara al que ha passat en Andalusia, “on Vox ha imposat les seues teories cavernícoles i PP i Ciudadanos han claudicat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − nou =

Valencia activa
bombers
bombers
Valencia activa