25n
25N
25N

Compromís reitera al Govern la "necessitat" d'escometre el desmantellament de Castor

Compromís reitera al Govern la "necessitat" d'escometre el desmantellament de Castor
10/03/2020 -

El senador de Compromís Carles Mulet ha urgit de nou al Govern central que desmantelle el projecte Castor que, dia a dia, “recorda el pitjor de la gestió política, del malbaratament i del balafiament, perquè una infraestructura inútil, molesta i perillosa com aquesta continua costant diàriament milers d’euros als usuaris del gas i contribuents”, ha lamentat.

Així, el representant valencianista en la Cambra Alta ha reclamat “el desmantellament urgent i amb garanties de seguretat de les instal·lacions, perquè deixen de ser un perill per a la ciutadania”.

El senador ha recordat que el Pla Previ de Desmantellament de les dues plantes i estructures està valorat en 260 milions d’euros i que els usuaris del gas han hagut de sufragar ja més de 80 milions “per mantenir hibernades unes instal·lacions que es van demostrar mal dissenyades i executades i totalment ineficaces”.

A més, s’ha conegut com, malgrat les sentències que van paralitzar els pagaments i retribucions que es van obtenir mitjançant mecanismes inconstitucionals, “es continuen abonant les reconegudes pel gas matalàs que es va injectar fins que van començar els terratrémols, aproximadament 114.506,92 metres cúbics d’un total de 1.900 milions previstos, és a dir a penes un 6% de l’inicialment previst, pels quals es van pagar 39,2 milions d’euros que es continuen cobrant als consumidors hui dia”.

D’acord amb la resposta del Govern a preguntes de Compromís, aquestes quantitats s’abonen a Enagás, l’empresa a qui se li van endossar aquestes instal·lacions i van reconéixer drets amb càrrec a peatges facturats als comercialitzadors per l’ús de les instal·lacions gasistes, malgrat tractar-se d’unes instal·lacions que no funcionen.

“Veiem com el Govern no mou un dit per accelerar el desmantellament de les instal·lacions a pesar que va assegurar l’octubre de 2019 en el Consell de Ministres que anava a posar fi a la hibernació i conducta al segellament definitiu dels pous de l’emmagatzematge subterrani de gas. En comptes d’escometre els treballs i perseguir a l’empresa, de manera covarda fa suportar en els ciutadans tota la seua ineptitud i inexperiència en aquesta matèria”, ha agregat.

Compromís ha recordat que no existeixen raons que justifiquen la inclusió de les instal·lacions de l’emmagatzematge subterrani Castor dins de les infraestructures gasistes del país.

En l’actualitat, els 13 pous de l’emmagatzematge es troben segellats de manera temporal, des del mes d’abril de 2016, mitjançant dos taps mecànics col·locats a diferents profunditats. La vida útil d’aquests dispositius, estimada entre dos i quatre anys, està a punt de completar-se. Des de la data de la seua instal·lació, es realitzen controls periòdics per a certificar que les instal·lacions estan hibernades de manera segura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × tres =