25n
25N
25N

Compromís reclama que a l’Estat s’aproven lleis pels drets LGTBI seguint l’exemple de les lleis valencianes

Compromís reclama que a l’Estat s’aproven lleis pels drets LGTBI seguint l’exemple de les lleis valencianes
17/05/2019 -

El síndic de Compromís a les Corts, Fran Ferri, ha reclamat hui l’aprovació d’una Llei LGTBI i una Llei Trans a nivell estatal “seguint l’exemple de les lleis tan avançades que va aprovar la majoria del Botànic en l’anterior legislatura”.

Segons Ferri, “afrontem una nova legislatura amb uns parlaments on estan presents representants de l’extrema dreta, que no amaguen el seu odi contra les persones LGTBI, les dones i els migrants, i que, fins i tot, volen fer-nos retrocedir en el temps i deixar-nos sense drets. El feixisme ha de saber que no baixarem la cara davant els seus atacs. Per això les institucions no poden ser equidistants. Han de prendre partit per la diversitat, per la igualtat, pel dret a ser i estimar de totes les persones”.

“Encara que la nostra societat es troba entre les més avançades del món en el reconeixement dels drets de les persones LGTBI, la igualtat legal i la social estan molt lluny de ser plenes. La discriminació per orientació sexual i identitat de gènere continua manifestant-se en tots els àmbits de la vida, afectant fins i tot més als qui viuen en el món rural, a les persones majors o a les persones amb discapacitat, i a altres col·lectius en situació de vulnerabilitat” ha afirmat Ferri.

Ferri ha recordat que cada 17 de maig es celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, amb motiu de l’aniversari de la desclassificació de l’homosexualitat com a malaltia mental per part de l’Organització Mundial de la Salut, el 17 de maig de 1990. I ha explicat que la Llei d’Igualtat de les Persones LGTBI motiva la commemoració institucional del 17 de maig, dia internacional contra la LGTBIfòbia, així com al 28 de juny, Dia de l’Orgull de LGTBI.

En este sentit, el síndic de Compromís en les Corts ha recordat la declaració institucional aprovada per les Corts el 2016 que arreplegava al seu punt tercer que “com a gest de suport i sensibilitat de totes les forces polítiques davant l’LGTBfòbia, s’estenga un gran missatge social a l’edifici de Les Corts cada 17 de maig” i ha reclamat amb un escrit adreçat a la Mesa que la bandera de l’arc de sant Martí onege al Palau dels Borja en esta jornada senyalada, com ja ha fet altres anys.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 1 =

museo prehistoria
museo prehistoria