25n
25N
25N

Compromís reclama a Montero un fons especial per a l'atenció sanitària a l'estiu de desplaçats

Compromís reclama a Montero un fons especial per a l'atenció sanitària a l'estiu de desplaçats
15/05/2020 -

Compromís ha reclamat al Senat que el Govern central destine un fons sanitari especial a la Comunitat Valenciana com a autonomia que augmenta la seua pressió assistencial a l’estiu a conseqüència de la presència de desplaçats d’altres regions, per a reforçar l’atenció de cara al control de la pandèmia de Covid-19 el pròxim estiu una vegada concloga la desescalada.

L’objectiu és destinar aqueixos diners al reforç dels equips de personal d’atenció primària en els centres de salut, a la compra de material específic, cobertura farmacèutica i altres mesures per a garantir la correcta atenció sanitària a la població, ha informat la coalició en un comunicat.

El senador Carles Mulet ha demanat a la ministra d’Hisenda que abone “d’una vegada” el pagament del Fons de Garantia Assistencial (FOGA) històric del Ministeri de Sanitat a la Generalitat pendent. “Que no embulle, pague el que ens deu i es deixe de lliuraments a compte i més FLA, ja que és un atzucac per a la nostra autonomia i un sobreendeutament que no ens mereixem”, ha indicat.

Ha recordat que el deute amb la Generalitat ha sigut quantificada en més de 400 milions d’euros i la Comunitat, “vulga reconéixer-ho la ministra o no, ha realitzat un gran esforç en material, hospitals de campanya i prevenció de la pandèmia” i no pot seguir així “si tot aquest treball no es reconeix i es paga en la justa mesura que ens correspon”.

“Això de l’Estat amb els valencians és un ròssec intolerable”, ha denunciat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 + 11 =