25n
25N
25N

Compromís reclama equitat en la distribució del 16.000 milions mentre la ministra d'Hisenda demana "no inventar problemes"

El diputat valencià Baldoví demana més recursos per a les comunitats autònomes i assegura que Espanya té un “sistema injust i caducat”

Compromís reclama equitat en la distribució del 16.000 milions mentre la ministra d'Hisenda demana "no inventar problemes"
13/05/2020 -

El Ple del Congrés dels Diputats s’ha reunit hui al voltant de les mesures preses pel govern central, entre les quals destaca la distribució “poc equitativa”, segons Compromís, dels 16.000 milions d’euros del fons no reemborsable que anirà destinat a totes les comunitats autònomes.

Respecte a aquesta distribució, amb la que el territori valencià no rebrà la seua part equivalent al seu pes poblacional, ja que segons fonts del govern central “el sistema sanitari valencià es troba en molt bones condicions” perquè la pandèmia de la COVID-19 “ha tingut un impacte menor respecte a altres territoris espanyols”.

Des del grup parlamentari al Congrés, Compromís, mitjançant el seu portaveu Joan Baldoví, critiquen el sistema de finançament econòmic “injust i caducat” que té el territori espanyol. D’aquesta manera, Compromís demana “el que ens pertoca a tots els valencians i valencianes”. Per altra part, mentre l’espectre polític valencià demana transparència i claredat en totes les decisions que s’han pres no sols per dur a terme aquest repartiment sinó també per no passar a la Fase 1.

D’aquesta manera, el portaveu de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha afirmat que la coalició “es replantejarà la postura de suport al govern i el suport a la pròrroga de l’estat d’alarma si no es tracta amb respecte al poble valencià”. Aquesta ha segut la reacció a les paraules de la ministra d’Hisenda, Maria José Montero, que ha afirmat que Compromís s’inventa els problemes d’infrafinançament del territori valencià en resposta a la demanda de Joan Baldoví a un repartiment equitatiu dels fons que es repartiran les autonomies per a lluitar contra el COVID19.

La resposta de hui és indignant i impresentable i demanem una rectificació del Govern de l’Estat. Les paraules de la ministra Montero han trencat la confiança de Compromís amb aquest Govern. Joan Baldoví.

“Si la ministra no entén que els valencians necessitem un tracte just ens hem de replantejar el suport de Compromís a este govern i a la propera pròrroga de l’estat d’alarma. Els valencians exigim respecte”, ha afegit. Baldoví ha assenyalat que en la reunió de Compromís prevista per esta vesprada es plantejarà aquest canvi de postura si no hi ha una rectificació del govern de l’Estat. “Demanem allò que reclama tota la societat valenciana: un tracte just i equitatiu. Si la ministra no és capaç d’entendre-ho i ens respon amb arrogància ens obliga a desconfiar del Govern i per tant a canviar el nostre sentit del vot”, afirma Baldoví.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × quatre =

Informacion coronavirus