25n
25N
25N

Compromís rebutjarà per primera vegada l'estat d'alarma i lamenta el pacte de Govern i Ciutadans

Compromís rebutjarà per primera vegada l'estat d'alarma i lamenta el pacte de Govern i Ciutadans
20/05/2020 -

El diputat de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, votarà aquest dimecres en contra de prorrogar l’estat d’alarma per a combatre el coronavirus. És la primera vegada que la formació que governa en coalició amb el PSOE en la Comunitat Valenciana rebutja aquesta mesura i ho farà, segons ha argumentat, “per la dignitat” dels valencians i després de la “decepció” que li suposa l’acord del Govern amb Ciutadans.

“Sent com hem sigut un soci lleial i responsable aquesta vegada, per la dignitat de cinc milions de valencianes i valencians votarem rotundament no”, ha emfatitzat Baldoví després de confessar la seua “decepció” per la decisió del Govern d’optar pel pacte amb Ciutadans en lloc d’acceptar les dues propostes que li havia fet la seua formació.

Compromís havia sol·licitat que en el repartiment del fons de 16.000 milions anunciat pel Govern per a ajudar les comunitats a combatre la pandèmia es tinguera en compte el nivell de població de cadascuna d’elles i que, a més, es creara un fons d’anivellament per a compensar a les comunitats que, el seu judici, estan infrafinançades.

“Hi ha comunitats que són ben finançades i unes altres que estan pitjor, però totes han de tindre els mateixos recursos per a combatre l’epidèmia i que tots els ciutadans tinguen les mateixes oportunitats”, ha explicat Baldoví, qui fins ara sempre havia donat suport a les pròrrogues sol·licitades pel Govern.

“El Govern ha preferit pactar amb Ciutadans i deixar de costat aquestes propostes que eren absolutament raonables, senzilles i justes d’implementar”, ha insistit el diputat de Compromís.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × 4 =

caixaontinyent
ruta massamagrell
paterna