25n
25N
25N

Compromís rebutja el pagament de futurs peatges en l'AP-7 i insta al PSOE a "ser lleials" i no "disfressar la realitat"

(EP)

Compromís rebutja el pagament de futurs peatges en l'AP-7 i insta al PSOE a "ser lleials" i no "disfressar la realitat"
12/08/2019 -

Compromís al Senat lamenta que el PSOE “continue sostenint” el pagament de futurs peatges en l’AP-7, els quals la coalició valencianista ha rebutjat, i ha reclamat als socialistes que siguen “lleials i transparents”. “No pot disfressar la realitat i transmetre que s’acabaran els peatges per circular quan està estudiant recaptar per altres vies”.

Així ho ha afirmat el seu portaveu al Senat, Carles Mulet, que ha mostrat el seu “desgrat” per les afirmacions del secretari general d’Infraestructures en funcions del Ministeri de Foment, Julián López, que “no deixen lloc a dubtes”. “S’alçaran les barreres, però el Govern està estudiant com continuar cobrant peatges als seus usuaris”, ha denunciat.

En aquest context, ha reclamat que el Govern “hauria de recordar la injustícia que això suposa per als qui anem camí d’haver estat pagant peatges durant quasi mig segle”, recull la coalició en un comunoicado.

“Per a ser lleials i transparents, el PSOE no pot a hores d’ara disfressar la realitat i transmetre que s’acabaran els peatges per circular quan està estudiant recaptar per altres vies i manté visca una subcomissió que estudia com finançarà el manteniment d’aquestes carreteres quan revertisquen en l’administració de nou, alguna cosa que no ha fet en la resta de carreteres”, ha subratllat.

Ha demanat “deixar de ser diferents, acabar de ser els pagans de l’Estat i un tracte que ens compense de 50 anys de peatges, afeccions sobre el nostre territori i la falta de competitivitat per a les nostres empreses que han suposat els peatges”.

“Tot això passa, sens dubte, pel final real dels peatges i que es bandegen les eurovinyetes o el pagament per ús i que el manteniment de les actuals autopistes es faça com es fan les altres de l’Estat”, ha sostingut.

Mulet ha lamentat, en la mateixa línia, el discurs “fal·laç” que s’ha instal·lat entre els socialistes de “dir que els peatges s’acaben quan s’oculta la cara B, que és el seu manteniment i que es continuarà cobrant als usuaris, per la qual cosa la pena no acabarà amb els raïms de cap d’any molt probablement”.
“ÁBALOS MENTEIX DE FORMA COMPULSIVA”

Ha criticat així que el ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, “ha mentit de forma compulsiva en privar de bonificacions en els peatges als valencians quan si els ha tolerats a Catalunya, una cosa especialment feridora per al nostre poble, la petició unànime de plataformes cíviques i empresaris”.

“Ara ja parlen de peatges blans, d’estudis de demanda per a realitzar noves connexions amb aquest vial i abonen sense piular els pagaments de les radials com van fer amb el projecte Castor. La frase de Ábalos que gratis no hi ha res, va prenent sentit”, ha asseverat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 5 =

Informacion coronavirus