25n
Orgull
Orgull

Compromís aposta per millorar la protecció de l'Albufera i assegurar un cabal hídric suficient durant tot l'any

El manifest “Un compromís amb l’Albufera” reivindica al Govern una solució definitiva a la qüestió hídrica del parc natural

Compromís aposta per millorar la protecció de l'Albufera i assegurar un cabal hídric suficient durant tot l'any
14/04/2019 -

La coalició Compromís ha celebrat aquest matí un acte al Port de Catarroja on s’ha donat a conéixer el manifest “Un compromís amb l’Albufera“. La candidata a la Presidència de la Generalitat, Mónica Oltra, ha destacat el treball que s’ha fet en els últims quatre anys per preservar i millorar aquest “parc natural de primer ordre” i ha apostat per “assegurar un cabal hídric suficient durant tot l’any”.

“Estem a un dels llocs més emblemàtics i sagrats, un ecosistema triangle entre la mar, el Túria i l’Albufera molt valuós per als valencians des del punt de vista ambiental, econòmic i emocional”, ha afirmat Oltra i ha defensat “els consensos i el diàleg que ha imperat en la gestió de l’Albufera” amb Compromís al govern.

L’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó i el regidor de Govern Interior i de la Devesa-Albufera, Sergi Campillo, han explicat el contingut del manifest amb el qual “volem reivindicar la qüestió hídrica i el sanejament d’aigües com a proposta de desenvolupament econòmic dels pobles de l’Albufera”.

Monzó i Campillo han posat de manifest l’amenaça que pateix l’Albufera per la manca d’aportacions hídriques durant els mesos en què no hi ha cultius d’arròs. Per això des de Compromís exigim al govern central una solució definitiva a la qüestió hídrica de l’Albufera. Una solució que en cap cas pot passar per la reducció de les assignacions als nostres llauradors.
“El govern central ha de solucionar la qüestió hídrica de l’Albufera d’una volta per totes, en cas contrari, si des de l’administració central de l’estat no s’estableix una solució per a l’Albufera, denunciarem aquesta situació davant la UE”, assegura el manifest.

Una altra de les mesures del document, en la qual han incidit l’alcalde i el regidor és la “reforma legislativa a l’Estat perquè siga viable l’ús de les aigües depurades per a usos agrícoles”, d’aquesta manera es podria alliberar aigua del Xúquer per al manteniment dels espais naturals”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 9 =