25n
25N
25N

Compromís proposa que la Policia Autonòmica atenga xicotetes poblacions

Compromís proposa que la Policia Autonòmica atenga xicotetes poblacions
13/11/2019 -

El diputat i portaveu de Compromís en la Comissió de Justícia, Governació i Administració Local en les Corts, Silverio Tena, ha presentat una proposta perquè una part de les futures noves incorporacions del Cos de la Policia Autonòmica es destinen a cobrir necessitats estacionals dels municipis amb menys habitants, com les festes locals, activitats esportives, esdeveniments culturals o l’augment de la població a l’estiu.

“La idea és que s’establisca un protocol en el qual els ajuntaments amb aquestes necessitats puguen demanar aqueix reforç específic del cos de la Unitat Adscrita de la Policia Nacional”, ha explicat Tena mitjançant un comunicat.

Per a fer-ho efectiu, segons el diputat, “fa falta que el Consell inste al Govern central a cobrir les places disponibles per al Cos de la Policia Autonòmica que es van acordar en la Resolució del 17 d’octubre de 2018, de la Secretaria General Tècnica, per la qual es publica el Conveni de la Generalitat Valenciana on s’adscriu una unitat de la Policia Nacional a la Comunitat Valenciana”.

Amb aquest conveni, ha manifestat Tena, s’establia que el Cos de la Policia Autonòmica arribaria en 2020 als 500 efectius. Hui dia, la Policia Autonòmica valenciana compta amb 365 efectius. Per tant, actualment queden per cobrir 135 places, sense comptar amb les jubilacions que es puguen anar produint. “A més, en els últims anys el territori valencià ha perdut més de 1.300 integrants del Cos Nacional de policia, situant-nos com una de les comunitats autònomes amb menor ràtio d’agents per habitant”, ha agregat el diputat.

D’altra banda, ha continuat, en 2019 s’ha cobert una Oferta d’Ús de 3.100 agents de l’escala Bàsica per part de l’Estat, dels quals cap d’ells ha sigut destinat a cobrir les baixes i vacants que tenim en el Cos Adscrit de la Policia de la Generalitat. I per a 2020 hi ha oferides 3.300 noves places d’agent d’escala bàsica.

“Però és necessari que des del Consell s’inicien noves negociacions amb el Govern central, per a continuar incrementant la plantilla de la Policia de la Generalitat amb l’objectiu de desenvolupar les competències que té assignades la Policia Autonòmica, i que així part dels nous efectius de la Policia Autonòmica puguen incorporar el seu suport a les entitats locals amb menys població, sempre dins de l’exercici de les seues competències”, ha conclòs Silverio Tena.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − onze =

CCCC
activem alfafar