25n
Orgull
Orgull

Compromís proposa que les dones puguen baixar de les línies nocturnes on ho necessiten

Compromís proposa que les dones puguen baixar de les línies nocturnes on ho necessiten
16/04/2019 -

L’alcalde de València i portaveu de Compromís per València, Joan Ribó, ha anunciat que Compromís per València portarà en el seu programa electoral que les dones puguen baixar de les línies nocturnes de l’EMT sempre que el necessiten. Aquesta proposta va dirigida a millorar la seguretat de les dones i és una demanda de diverses associacions que defensen els drets de les dones.

Ribó ha dit que “ens sembla molt necessari que en les línies d’autobusos nocturnes -que durant aquesta legislatura hem incrementat en freqüències de pas i en rang horari- les dones puguen demanar a la persona que condueix que la parada siga on elles necessiten sempre que estiga dins del recorregut establit”.

Ribó ha realitzat aquest anunci en l’acte “València amb perspectiva de gènere”, una taula redona organitzada per Compromís, en la qual han participat l’arquitecta Julia Gomar, la psicòloga perinatal i psicoterapeuta Sara Jort i la periodista Violeta Tena, en la cèntrica Plaza del Mercat de València.

Ribó ha dit que en 2015, “el primer va ser establir les bases d’una política real de promoció de la igualtat. Per això creguem per primera vegada el Servei d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’Ajuntament de València. Cada dona morta o víctima de la violència masclista no pot ser un número més en una estadística. Per això, hem posat en marxa l’assistència personalitzada a les dones supervivents i als seus fills i filles i hem reforçat el Grup Gamma de la Policia Local”.

D’altra banda, Ribó ha recordat que amb el seu govern “hem incorporat noms de dones als carrers de València, per primera vegada l’Ajuntament ha realitzat un programa d’activitats complet per a celebrar i reivindicar el 8 de març, i el 25 de novembre, data emblemàtica en la lluita contra la violència masclista; i hem portat la festa de la igualtat als carrers amb l’Igualment Fest”.

Entre algunes de les campanyes que han posat el focus en la igualtat durant aquesta legislatura, Ribó recordat les que han incidit a previndre l’assetjament de les dones en espais d’oci i de festa. “Els Punts Violeta que hem instal·lat als carrers de València durant aquestes falles pretenen ser un espai segur, de denúncia i de suport per a les dones que pateixen qualsevol agressió física, verbal o discriminatòria. A més, assenyalem en positiu els “Casals Lliures de Masclisme”. També col·laborem amb la Federació Empresarial d’Hostaleria de València amb la campanya “Fora de lloc”.

L’alcalde també ha recordat que les dones ho tenen més difícil en molts àmbits “només pel fet de ser dones”. Per a evitar-ho, ha detallat, “hem creat programes d’Inserció sociolaboral en els col·lectius de dones més vulnerables, així com programes d’atenció específica a dones en situació d’exclusió social”.

TOT COMENÇA A l’ESCOLA

Ribó ha detallat la importància de conscienciar en els temes d’igualtat i de prevenció de les agressions des que som xiquets i xiquetes. Per això, segons ha explicat, “l’Ajuntament ha posat en marxa el programa educatiu d’igualtat, diversitat i prevenció de la violència masclista en els centres educatius de la ciutat i hem fet les campanyes per a fomentar el regal de joguets no sexistes entre els nostres xiquets i xiquetes”.

Relacionat amb això, l’alcalde Ribó s’ha preguntat “qui s’encarrega de cuidar els xiquets i xiquetes? Haurem de fomentar la igualtat en les cures familiars i les tasques domèstiques, no? “Així, ha explicat que “hem instal·lat canviadors de bebés en les condícies d’homes i de dones en diferents edificis municipals. Perquè la corresponsabilitat ha de fer-se real”.

UN MISSATGE DEMOCRÀTIC

“Tinc la convicció que en una societat democràtica no caben missatges d’odi, per això hem impedit l’entrada a la ciutat de l’autobús d’una plataforma ultra que només pretenia generar odi cap a les dones. València vol ser una ciutat igualitària i lliure de masclisme “, ha conclòs Ribó.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze + tretze =