Compromís proposa per a Alacant inversions per 3.600 milions per a pal·liar el "dèficit" d'aportació de l'Estat

Guardar

compromis_alc
compromis_alc

Compromís ha proposat aquest dimarts per a la província d'Alacant la implementació, durant la pròxima legislatura, d'inversions en matèria d'infraestructures, ocupació i reconversió industrial, el cost global de la qual ha xifrat en més de 3.600 milions d'euros, i amb els quals pretén pal·liar el "dèficit inversor" de l'Estat.

El candidat al Congrés per la província, Ignasi Candela, ha desgranat, en una compareixença de premsa, els tres eixos davant l'"evidència" que "no hi ha igualtat d'oportunitats". Així, ha indicat que donarà trasllat del seu pla a la resta de partits "com a condició necessària per a continuar avançant".

En matèria d'infraestructures, ha plantejat per a la província la necessitat d'escometre dues "que no estaven sobre la taula". "La unió ferroviària entre Alcoi i Villena", que segons ha mantingut ha sigut reclamada per "associacions i entitats" de l'Alcoià, i que ha qualificat de "molt interessant" perquè uniria aqueixa comarca industrialitzada "amb el Corredor Mediterrani i Port d'Alacant".

I un segon projecte ferroviari pel litoral de la Vega Baixa per a donar cabuda a l'arribada del tren a Torrevella. Un projecte que ha reconegut que està en estudi, però per al qual ha demanat iniciar "ja" la seua licitació.

A aqueixos ha agregat el tren de la costa, la variant de l'aeroport, el front litoral de Sant Gabriel a Alacant o les estacions d'IFA i del Parc Empresarial a Elx.

"La quantificació de les inversions, en total, sumarien 2.421 milions d'euros, una mica inferior al dèficit d'inversions que la CEV estimava en 3.000 milions; més enllà de la xifra el dèficit inversor s'ha de compensar en un pla per a quatre anys", ha al·legat Candela.

Així mateix, el candidat ha parlat d'actuacions en carreteres com la connexió de l'A31 amb l'AVE a Villena o la duplicació de la variant de Torrevella en la N332.

A més, ha parlat de la interconnexió de les dessaladores --el Govern ja va iniciar la seua licitació--, un projecte per al qual ha reclamat "un impuls clar i una dotació pressupostària que ara no està". En total, altres 80,5 milions d'euros.

En matèria de reconversió industrial, Ignasi Candela ha diagnosticat que per a "avançar en el model productiu" el problema és la falta de recursos "evident" per a recolzar a sectors com el tèxtil, els embalatges, el joguet, l'energia, les arts gràfiques, el calçat o l'alimentació.

Així, ha titllat d'"insuficient" les subvencions programades per a la modernització de béns d'equip dotades amb 35 milions d'euros: "Volem un pla quadriennal fins a 2023 amb 1.200 milions, 300 milions a l'any", ha exigit i l'ha comparat amb el pla quinquennal de l'Estat a Euskadi, dotat amb 5.000 milions.0,6% DEL PIB

Des de Compromís asseguren que la posada en marxa d'aqueixes mesures tindria un impacte directe en el PIB d'entorn del 0,6% anual i que generaria, al llarg de la legislatura, uns 20.000 llocs de treball.

Finalment, ha precisat que donarà trasllat al nou Govern d'aqueix pla d'inversions que ha qualificat de "necessitats". "I si ens diuen que no, el missatge que ens traslladaran és que no volen comptar amb nosaltres", ha resolt.

Arxivat a:

Destacats