25n
25N
25N

Compromís proposa crear 'cases de part' als hospitals públics

Compromís proposa crear 'cases de part' als hospitals públics
06/07/2020 -

Compromís ha presentat una proposició no de llei en Les Corts en la qual es planteja al Consell a analitzar la viabilitat de crear ‘cases de part’ als hospitals públics, prioritzant la seua implantació en aquells que compten amb experiència consolidada i demostrable en embarassos, parts, puerperi i lactància humanitzats.

En un comunicat, la portaveu adjunta de la formació Mònica Àlvaro ha explicat que “són centres que ofereixen una atenció a l’embaràs i el part de les dones en espais alternatius als hospitals però amb totes les garanties sanitàries que es requereixen”.

En ells les dones “tenen un espai tranquil, adequat i adaptable a les seues necessitats i desitjos per a dur a terme el seu part, espais on són els i les matrones les principals proveïdores de cures”.

“Existeixen dos tipus de cases de naixement: les que estiguen situades en un edifici independent a l’hospital, anomenades extrahospitalàries, i les quals se situen al costat de les unitats d’obstetrícia dels hospitals”, ha precisat.

Per a Compromís la implantació de centres de naixement hospitalaris en la xarxa hospitalària pública seria una oportunitat per a millorar l’atenció a l’embaràs, el part i el puerperi immediat, i en tot el procés els serveis de diagnòstic i tractament mèdic referents a obstetrícia, neonatologia o anestèsia estarien disponibles.

“Aquests espais han de combinar una humanització del part amb la garantia d’accés a la prestació de tots els serveis mèdics que es puguen necessitar tant per a les mares com per a les xiquetes i xiquets”, ha assenyalat Àlvaro.

“No es pot obviar –ha afegit la parlamentària– com la crisi de la Covid-19 ha posat de manifest la necessitat d’impulsar aquest tipus de mesura, així com les dificultats que es poden presentar per a l’atenció a l’embaràs i el part davant una crisi de salut pública com la que s’està produint”.

Amb la implantació de cases de part extrahospitalàries les dones, els seus acompanyants i els nounats no haurien de compartir espais hospitalaris, tindrien el seu propi espai per als naixements, llevat que hi haguera alguna necessitat mèdica extraordinària, on la distància amb l’espai hospitalari no implicaria riscos.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × dos =

lleida 2020
activem alfafar