25n
25N
25N

Compromís proposa 3 models de configuració de govern de coalició atenent a la representativitat de cada partit

Compromís proposa 3 models de configuració de govern de coalició atenent a la representativitat de cada partit
20/06/2019 -

Compromís ofereix al PSPV conformar un govern de coalició, estable i progressista, obert a diferents models d’organització en què la representativitat de les dos formacions polítiques atenga els resultats electorals del passat 26 de maig. Així ho ha fet la comissió negociadora de Compromís a la seua contrapart del PSPV, i així ho ha fet també l’alcalde Joan Ribó, que este matí ha tingut una trobada informal amb la candidata i regidora del PSPV, Sandra Gómez, a petició d’esta última. És evident, per tant, que Compromís continua apostant per un govern de coalició i que continua esperant en la mesa de negociació.

Compromís considera que existeix una base consistent entre esta formació i el PSPV que s’ha plasmat en un programa de govern comú per a conformar este govern de coalició. Així, i arribat el moment d’establir com es duu a terme este programa de govern, Compromís ha plantejat fins a 3 models diferents de gestió compartida amb el PSPV en què s’aplica la col·laboració entre les diferents delegacions sense crear compartiments estancs. Estos 3 models contemplen un repartiment equilibrat de competències atesa la representativitat obtinguda per cada formació després de les eleccions del 26 de maig passat, en què Joan Ribó es va erigir com el candidat de la força més votada per a accedir a l’alcaldia de l’Ajuntament de València. Un model que seguiria la senda de l’acció de govern duta a terme durant el passat mandat, i que s’ha comprovat que ha sigut eficaç i d’èxit. Compromís també ha proposat elaborar un programa de govern 2020-2023 que, fins i tot, incorporaria semestralment objectius relacionats amb els punts de l’acord de govern pactats a l’inici del mandat per a poder avaluar l’acció de govern.

EL GOVERN DE LA NAU: MODEL D’ÈXIT

L’objectiu últim és reeditar l’experiència eficaç i reeixida del Govern de la Nau. El model de Govern de la Nau ha sigut un exemple en tota Espanya de treball conjunt, col·laboració i diàleg. De fet, el debat i el camí cap als consensos ha permés ser el govern municipal més estable de les grans ciutats durant el passat mandat. Una experiència de coalició que Compromís vol mantindre per als pròxims 4 anys a València. Posar per davant del govern municipal l’interés perquè hi haja una vicealcaldia és anteposar els interessos personals als col·lectius per a la ciutat de València, que el passat 26 de maig va votar per una majoria d’esquerres amb el lideratge de Joan Ribó i Compromís. Uns resultats electorals que, en algun moment, totes les parts hauran de reconéixer i assumir.

La voluntat de Compromís és que estos resultats estiguen reflectits en el nou govern municipal, amb generositat per al potencial soci de govern, superant fins i tot dita representativitat. Compromís, amb Joan Ribó al capdavant, tendeix la mà al diàleg amb el PSPV i confia que els socialistes vulguen conformar un govern de coalició. De fet, l’alcalde Ribó ha convocat per a demà una Junta de Govern de transició a la qual ha citat a regidors de Compromís i del PSPV, en un gest per a fer partícips a totes dues formacions de les decisions que ja calga prendre mentre es configura el nou executiu local.

Després de la negativa del propi PSPV a entrevistar-se amb Joan Ribó en l’alcaldia, Compromís va accedir a una reunió posterior entre l’alcalde i Sandra Gómez. Un “requisit” que els socialistes havien plantejat com a condició per a atorgar els seus vots a Joan Ribó en el Ple d’Investidura. De nou, els personalismes. Ara és el moment de prendre les regnes d’una negociació seriosa pel bé de la ciutat i no anteposar els interessos personals o de partit. Per tot això, des de Compromís es reafirma la voluntat d’arribar a un acord per a conformar un govern de coalició, estable i que duga a terme les polítiques de progrés que necessita la ciutat de València per a continuar avançant en un model de ciutat en què prevalga la igualtat, la inversió en els barris, la sostenibilitat i la defensa dels interessos de València.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × cinc =

museo etnologia
ficcions 2019-2020