Compromís promet una unitat jurídica per a "recuperar els diners robats per les trames de corrupció"

Compromís promet una unitat jurídica per a "recuperar els diners robats per les trames de corrupció"
22/04/2019 -

Compromís aposta per la creació d’una unitat jurídica específica en el Consell per a “recuperar els diners robats per les trames de corrupció”, al costat d’un “reimpulse” de les polítiques de transparència i un pacte entre les autonomies i l’estat contra la corrupció.

“La lluita contra la corrupció impulsada des de la Conselleria de Transparència és imparable”, ha reivindicat el cap de llista de Compromís a les Corts per Alacant, Aitana Mas. Com a “següent pas” ha apuntat la nova unitat jurídica i el “nou impulse” ala Agència de Prevenció i Lluita contra el Frau i la Corrupció de la Comunitat, dins del programa de la coalició per al 28A.

La que fóra primera directora general de Transparència de la Generalitat ha defensat aquest dilluns en un acte a Banyeres de Mariola (Alacant) al costat del cap de llista per al Congrés, Ignasi Candela, el paper de la conselleria dirigida per Manuel Alcaraz, que “ha situat a Comunitat com un referent estatal en la lluita contra la corrupció després de dècades d’opacitat i corrupteles”.

Sota el mateix prisma, ha promés impulsar una llei de govern obert que “òbriga les portes de l’administració a la ciutadania, al mateix temps que fomente la seua participació en la presa de decisions i garantisca la transparència en la gestió dels diners públics”, així com ajudar els xicotets ajuntaments a “potenciar aquests aspectes i a desenvolupar els sistemes d’alerta per a detectar possibles irregularitats en qualsevol procediment de contractació pública”.

Mas ha posat l’accent en la necessitat d’un pacte contra la corrupció entre l’Estat i les autonomies per a elaborar una estratègia de dades obertes i abordar una nova llei estatal, davant la llei actual “obsoleta, sense règim sancionador i ja superada per normatives com la valenciana”.

En clau nacional, el cap de llista al Congrés ha promés impulsar l’aprovació del codi ètic de bon govern i la regulació de l’activitat dels lobbies o grups de pressió. “La cultura de la Transparència ha d’estendre’s a tots els nivells de l’Estat i ser interioritzada pel funcionariat com ha passat ací en el Govern autonòmic”, ha manifestat.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis + 2 =

sagunt a escena 2019
turismo salou