25n
25N
25N

Compromís presenta la seua campanya 'Les persones primer' per a "encarar el trànsit a la realitat post-Covid"

“Quins aplaudiments ens trauran de la crisi: els de gratitud de tot un poble o els de qui retalla drets als valencians?”, pregunta

Compromís presenta la seua campanya 'Les persones primer' per a "encarar el trànsit a la realitat post-Covid"
04/06/2020 -

Compromís ha presentat aquest dijous la seua campanya ‘Les persones primer’, un lema amb el qual vol “captar l’esperit de les idees” que la coalició valencianista té per a “encarar el trànsit cap a la realitat postcovid i els reptes que els valencians i valencianes tindran com a poble”.

Segons han explicat en un comunicat les portaveus de la coalició, la campanya “pretén durar en el temps i ser el reflex de què des de Compromís sempre hem defensat: que el benestar de les persones i la seua felicitat van per davant de tot”.

En paraules de Águeda Micó, coportaveu de Compromís, “l’eixida d’aquesta crisi no pot ser com la de 2008, en la qual els governs de dretes ens van afonar amb polítiques ascaricides que van beneficiar a la banca. Aquesta crisi no la podem pagar els de sempre; ara, davant el repte que tenim de reconstruir el nostre país: les persones, primer”.

Compromís ha llançat per a xarxes socials un vídeo en el qual la coalició es pregunta: “Quins aplaudiments ens trauran d’aquesta crisi: si els de gratitud de tot un poble o els de qui retalla drets als valencians?”. I la mateixa coalició respon: “Ara, les persones primer”.

A més, també han posat en marxa una web (lespersonesprimer.org) on els valencians i valencians poden veure quines són les accions que està duent a terme Compromís allí on governa i quines són les polítiques que vol implantar perquè cap persona “es quede arrere”.

Entre les propostes en les quals treballaran, destaquen la lluita per un finançament “just” que possibilite “oferir millors serveis públics a les persones” i, entre les quals s’han realitzat, figuren el val-beca menjador, les ajudes a autònoms o l’ampliació de la Renda Valenciana d’Inclusió.

A més, les persones poden inscriure’s per a començar a ser partícips de la transformació i reconstrucció de la Comunitat Valenciana. La coalició comptarà amb les persones activistes inscrites en la web per a dur a terme accions “en clau valenciana” per a millorar la vida dels valencians.

Segons Mónica Oltra, coportaveu de Compromís, “amb aquesta campanya volem evidenciar la necessitat de posar en marxa, de manera immediata, una potent reconstrucció social, una reconstrucció en el qual les persones siguen la prioritat”.

“Aquesta crisi sanitària ha posat en relleu que és imprescindible que els serveis públics i de protecció social han de ser una prioritat de les administracions públiques. En aqueix sentit, treballarem des de Compromís per a continuar construint una potent xarxa social que garantisca els drets i el benestar de totes les persones i perquè aquesta crisi no deixe a ningú arrere. Aquesta és la política útil, la que prioritza a les persones”.

“EIXIDA VERDA”

Per part seua, Cristina Rodríguez, coportaveu de Compromís, defensa que l’eixida d’aquesta crisi “ha de ser verda perquè és l’única manera de garantir un futur digne per a les presents i futures generacions”.

“Durant aquest confinament s’ha demostrat que el planeta es ressent per la nostra forma de vida i que la recuperació solament serà possible posant en el centre les persones i des de la sostenibilitat mitjançant una transició ecològica justa del sistema socioeconòmic”, ha exposat.

Per això, sosté que la resposta a la crisi causada per la Covid-19 ha de ser “integral”. Al seu judici, “s’ha de modificar el nostre sistema productiu i diversificar la nostra economia; s’ha de garantir la sobirania alimentària; impulsar un model energètic net i renovable; establir una fiscalitat verda i desenvolupar estratègies per a aconseguir el benestar social basades a reduir el consum de recursos naturals, a fi de conservar la nostra biodiversitat, fonamental per a lluitar contra futures pandèmies”.

“I continuem tenint el repte diari de complir els objectius de reducció d’emissions de C02 o l’emergència climàtica tindrà conseqüències encara més greus que aquesta pandèmia”, conclou.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + 18 =