caixa popular

Compromís demanarà que el PP retorne les subvencions electorals de 2007

Mollà: “El PP hauria de tornar les subvencions electorals de les campanyes en què es finançà il·legalment, seria una bona fórmula per recuperar part dels diners furtats a valencians i valencianes per la seua corrupció”

Compromís demanarà que el PP retorne les subvencions electorals de 2007
29/01/2018 -

Compromís ha registrat en les Corts Valencianes una Proposició No de Llei (PNL) per a instar a la Fiscalia a reclamar tots els fons de la subvenció electoral que el Partit Popular va rebre per les eleccions de 2007.

Mireia Mollà, portaveu adjunta de la formació en la cambra, ha sigut qui ha presentat la moció, després de les declaracions en l’Audiència Nacional durant les últimes setmanes dels protagonistes del cas Gürtel. Per a Mollà, el juí “està evidenciant que els populars van gastar en la campanya electoral de 2007 molts més diners dels que van declarar, amb fons negres que van aconseguir fruit d’una trama corrupta”.

En paraules de Mollà, “les decisions més importants en aquella campanya les prenia el president del PP, el senyor Camps“, encara que ha recordat que era “el candidat, si bé és cert que comptava amb el suport d’un equip que coordinava la campanya que estava dirigit per Vicente Rambla”. Per això, la setmana passada les Corts Valencianes van aprovar instar a Camps a dimitir del seu càrrec honorífic en el Consell Jurídic Consultiu (CJC).

Segons es desprén tant del procés del cas Gürtel com el de Taula, el PP va jugar en les eleccions de 2007 amb un avantatge de milions d’euros recaptats en els baixos fons de la corrupció i va obtenir uns resultats electorals a l’altura del diner negre que havien obtingut, governant en totes les institucions autonòmiques i provincials valencianes.

“És per açò que entenem que és paper de la Fiscalia incorporar en els processos judicials pel finançament il·legal del PP la reclamació al partit de la tornada de les subvencions cobrades com a conseqüència dels resultats en eleccions en les quals van participar dopats. Aquesta seria una bona fórmula per a recuperar part dels diners robats als valencians i valencianes per la corrupció del Partit Popular“, ha conclòs Mollà.

Etiquetes


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 4 =

viva gym canovas
exposicion caps tallats