25n
25N
25N

Compromís i Podemos es distancien del PSPV per retirar les seues esmenes als PGE

En el PSPV argumenten que si es retarda l’aprovació dels Pressupostos, “no es podran executar”

Compromís i Podemos es distancien del PSPV per retirar les seues esmenes als PGE
06/06/2018 -

L’arribada de Sánchez a la Moncloa ha canviat el panorama polític. El nou president va anunciar que executaria els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) dissenyats pel Partit Popular, condició imprescindible perquè els nacionalistes bascos li donaren el seu suport en la moció de censura. I per contra, ara el Partit Popular esmenarà uns comptes que abans considerava els “millors” per a Espanya. Ací a la Comunitat Valenciana, ha ocorregut el mateix: ara és el PP d’Isabel Bonig el que exigeix a Puig que no s’acovardisca davant el nou Govern socialista, i és el PSPV el que ha retirat les seues esmenes als PGE.

Açò no va agradar ni a Podemos ni a Compromís, tots dos socis dels socialistes a la Comunitat. Fran Ferri, síndic de Compromís, va lamentar la retirada de les esmenes socialistes als Pressupostos que demanaven augment en partides per al territori valencià. “No ha de ser la dinàmica”, va dir el portaveu de la coalició valencianista.

Ferri va assegurar que el seu partit no anava a retirar les seues esmenes als PGE perquè els consideren “millorables”, per la qual cosa la seua intenció és aconseguir millores especialment en inversions. A més, va manifestar la seua esperança que els socialistes no es tiraren arrere en les esmenes que Compromís i PSPV han presentat conjuntament.

Antonio Estañ, capdavanter dels morats a la Comunitat, també va anunciar la persistència de les seues esmenes als comptes que va presentar al costat dels seus dos socis. “Serà el PSOE el que haurà d’explicar per què les retira”, va sentenciar Estañ. La líder del PP valencià Isabel Bonig, per la seua banda, va criticar l’actuació dels socialistes i els va demanar “coherència en la vida i en la política”

Mata_censura_rajoy

Manolo Mata

El paperot el tenia Manolo Mata, portaveu del PSPV en les Corts, qui va començar la seua compareixença davant els mitjans dient que no entenia que “es faça el joc al PP”. Segons el socialista, cap esmena d’infraestructures va a poder executar-se finalment perquè la llei de Contractes del Sector Públic exigeix que hi haja un pressupost viu sis o set mesos abans de les licitacions. Per això, va col·locar la responsabilitat en els populars per presentar uns Pressupostos al maig, quasi a mitjans de l’any en qüestió.

El socialista va defensar la retirada de les esmenes per a agilitar la tramitació dels comptes tant en el Senat com en el Congrés dels Diputats. “No van a aportar res”, va dir el síndic del PSPV, qui va aclarir que “si -les esmenes- s’aproven a l’octubre, novembre o desembre, no es podran executar”. Per això, va manifestar que l’important és avançar en el disseny dels Pressupostos per a 2019 i en polítiques concretes com liberalitzar el peatge de l’AP-7.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − tres =

CCCC
torrent