25n
25N
25N

Compromís demana tipificar com a delicte la banalització del "terrorisme masclista"

Compromís demana tipificar com a delicte la banalització del "terrorisme masclista"
07/08/2019 -

Compromís al Senat proposa tipificar com a delicte la banalització o negació de la violència masclista i pregunta al Govern sobre les mesures que pensa adoptar, “sense envair la transferència a les comunitats autònomes, per a evitar que certs governs autonòmics banalitzen amb el terrorisme masclista”.

El discurs de les tres dretes suposa una reculada enorme a l’avançat en l’Estat espanyol per a erradicar la xacra del terrorisme masclista”, ha advertit en un comunicat el portaveu de la coalició en la cambra alta, Carles Mulet, posant com a exemple a la Junta d’Andalusia.

En concret, la pregunta registrada aquest dimecres recull que “Espanya suma més de mil dones assassinades pel masclisme des que es comptabilitza aquesta xacra; una situació d’emergència on totes les mesures són poques”.

Per això, Compromís insta al Govern en funcions de Pedro Sánchez a detallar les mesures que pensa dur a terme, “dins del seu marge d’acció i sense envair la transferència competencial a les comunitats autònomes per a evitar que certs governs autonòmics banalitzen amb el terrorisme masclista”.

També pregunta sobre si l’Executiu socialista implantarà alguna proposta com “declarar l’estat d’excepció per terrorisme masclista” o “modificar el Codi Penal per a tipificar com a delicte la banalització o el negacionisme del terrorisme masclista”.

Per a la coalició, “l’extrema dreta espanyola, inexplicablement, ha fet bandera de la banalització o negacionisme del terrorisme masclista“. “Costa entendre la misèria política d’intentar traure rèdit amb un posicionament irracional com aquest; costa entendre que hi haja cap persona, siga com siga el seu gènere, puga sentir simpatia per aquest tipus de discursos”, ha manifestat el senador.

En la mateixa línia, Compromís veu “extremadament preocupant que la resta de partits de dretes, PP i Ciutadans, paguen el preu d’acceptar el discurs negacionista de l’extrema dreta per a accedir al poder, blanquejant o suavitzant el discurs contra la xacra del terrorisme masclista”.

“EL LLENGUATGE NO ÉS INNOCENT”

Apunta com a exemple “les últimes campanyes de la Junta d’Andalusia, controlada pel ‘trifachito’, que mostra aquesta postura indecent, eludint cridar a les coses pel seu nom”. “El llenguatge no és innocent, i eludir certs termes i conceptes i substituir-los per uns altres que minimitzen la realitat dramàtica és irresponsable”, ha alertat Mulet.

Davant aquesta situació, la coalició creu que el Govern no pot “permetre que en certes comunitats autònomes es banalitze amb aquest drama”, ja que “la banalització i negacionisme d’aquesta xacra hauria d’estar contemplat com a delicte greu en el Codi Penal”, alguna cosa que es compromet a promoure: “Estem parlant d’assassinats de més de mil dones per ser dones, des que es comptabilitzen aquests crims, i mentre hi ha qui vol negar o blanquejar aquesta situació”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 3 =

ficcions 2019-2020