25n
25N
25N

Compromís demana recursos econòmics a l'Estat espanyol per a noves unitats de reproducció assistida que incloguen la fecundació in vitro

Compromís demana recursos econòmics a l'Estat espanyol per a noves unitats de reproducció assistida que incloguen la fecundació in vitro
02/11/2020 -

La portaveu adjunta de Compromís en les Corts, Mònica Álvaro, ha presentat una proposta per tal que el Consell inste el Govern de l’Estat espanyol a incloure al finançament que transfereix al Govern valencià, en l’àmbit sanitari, els recursos necessaris per a crear noves unitats de reproducció assistida que incloguen la fecundació in vitro.

Segons Álvaro, “al País Valencià l’accés a aquestes tècniques presenta alguns problemes pel que fa a la distribució territorial. La fecundació in vitro (FIV) és el tractament més fiable i amb major taxa d’èxit. No obstant això, només s’ofereix a tres hospitals de València: a l’Hospital La Fe, a l’Hospital Clínic i a l’Hospital General. Això fa que milers de dones s’hagen de desplaçar cada dia per poder accedir a aquest tractament, mentre que la inseminació artificial sí que s’ofereix arran de tot el territori valencià”.

“Les parelles tenen un màxim de quatre intents per aquesta via, la de la inseminació, fins que són derivades a la llista d’espera dels hospitals de València que ofereixen la FIV. I, com és obvi, només en oferir-se en dos hospitals de la capital valenciana, aquests presenten unes llistes d’espera que per a moltes dones que es troben al voltant dels 40 anys, pot suposar un greu problema per a la seua possible maternitat”.

“La reserva ovàrica disminueix, els òvuls van perdent qualitat, per la qual cosa l’embaràs natural és més difícil d’aconseguir i els tractaments són menys eficaços, especialment en les pacients que ronden els 40 anys. Davant aquesta situació, tot i que moltes dones ho intenten de manera natural i ho aconsegueixen, unes altres, cada vegada més, han d’optar per un tractament de reproducció assistida. I cal dir que Espanya és el primer país europeu en triar aquest tipus de tècniques i el tercer en el món, segons dades del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social”, ha afegit la diputada de Compromís.

“Per això cal descentralitzar el tractament de fecundació in vitro a les comarques del nord i del sud, per tal de garantir l’accés de totes les dones valencianes que ho requerisquen i que totes accedisquen en igualtat de condicions, a més de prendre les mesures necessàries per a garantir que les dones que es troben prop del límit d’edat puguen accedir ràpidament als serveis de reproducció assistida”, ha conclòs Mònica Álvaro.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 10 =