25n
25N
25N

Compromís demana parar l'ampliació de la V-21 sobre hectàrees d'horta: "Foment actua de forma absolutament errònia"

Compromís demana parar l'ampliació de la V-21 sobre hectàrees d'horta: "Foment actua de forma absolutament errònia"
19/09/2019 -

Compromís ha reclamat la paralització cautelar de les actuacions en marxa per a l’ampliació de la V-21 i revisar el projecte analitzant les propostes alternatives d’actuació i no adoptar cap decisió que perjudique la conservació dels espais d’horta. “El Ministeri de Foment ha actuat de manera absolutament errònia”, ha sostingut el diputat de la coalició en el Congrés, Joan Baldoví.

El diputat ha lamentat que veuen “amb consternació” com els símbols de l’horta “acaben derruïts” i ha defès el posicionament de la coalició, amb una proposta “molt menys agressiva amb l’horta de les quals finalment s’han acabat imposant”.

Així mateix, ha criticat que el projecte s’ha imposat “sense haver tingut un diàleg de veres amb els afectats, sense haver escoltat i valorat altres opcions i sense haver dialogat amb pràcticament ningú”.

“No ens podem fer creus del canvi climàtic, defendre el medi ambient i no tindre ni tan sols la molèstia d’haver escoltat altres opcions que, com la nostra, eren molt menys agressives amb l’horta del que finalment ha sigut”, ha subratllat.

En aquest context, ha sostingut que el Ministeri de Foment “ha actuat de manera absolutament errònia”, amb la “imposició” d’un projecte que “els únics que els defenien eren el propi Ministeri”. “Una vegada més, un error de Foment”, ha criticat Baldoví.

Per açò, la coalició ha presentat una proposició no de llei (PNL) en la qual insta el Govern a “revisar el projecte d’ampliació de la V-21, fent partícips als ajuntaments afectats de les decisions en matèria d’infraestructura que comprometen el futur dels seus termes municipals i arribar a acords previs amb les administracions de menor rang territorial”.

Així mateix, ha criticat que el projecte original representaria “una greu afecció a l’horta”, doncs es destruirien més de 80.000 metres quadrats d’horta productiva i “es posarien en perill elements patrimonials, paisatgístics i econòmics de la zona”.

A més, ha apuntat que, des del punt de vista legislatiu, xoca amb l’esborrany del Pla d’Acció Territorial i amb la Llei de l’Horta de Les Corts i ha considerat que aquest pla “no milloraria de forma important el temps de viatge d’automòbils privats, sinó que s’allunya de la idea de solucionar els problemes de mobilitat a través d’un model responsable basat en la sostenibilitat”.

Per açò, ha instat el Govern a la paralització cautelar de les actuacions en marxa, revisar el projecte i analitzar les propostes alternatives, fent partícips a ajuntaments i col·lectius afectats de les decisions en matèria d’infraestructura.

En la mateixa línia, ha demanat no adoptar cap decisió en el traçat que perjudique la conservació d’espais d’horta i d’alt valor agronòmic, mediambiental i paisatgístic.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + 16 =