25n
25N
25N

Compromís demana al Govern que reconsidere la proposta de València per a ampliar la V-21 abans de començar a expropiar

Compromís demana al Govern que reconsidere la proposta de València per a ampliar la V-21 abans de començar a expropiar
10/07/2019 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, i el portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, han rebutjat el projecte d’ampliació a tres carrils de l’autovia V-21 en el tram Carraixet-València i han instat al Govern que reconsidere l’alternativa proposada per l’Ajuntament abans d’expropiar els terrenys.

Ribó ha tornat a apostar per una fórmula que permeta “millorar la infraestructura de la V-21 a l’entrada de València, sense que necessàriament haja d’arrasar amb horta productiva, després de conéixer-se que el Govern ha iniciat el procés d’expropiació forçosa dels terrenys per a executar l’obra”, ha indicat la coalició en un comunicat.

“Des de l’Ajuntament hem proposat un modificat d’obra que contempla l’ampliació de la V-21 a l’entrada de València, on hi ha embossos pràcticament tots els dies sobretot a l’estiu, però no en l’eixida, on no es produeixen embossos. Amb la nostra proposta es conserva fins a un 60% de l’horta que ara es veu feta malbé”, ha agregat.

Així, l’alcalde ha assenyalat que volen “unes infraestructures eficaces, com corresponen en la tercera ciutat més important de l’Estat, però es poden tindre sense haver de renunciar al patrimoni econòmic, paisatgístic i mediambiental que simbolitza l’horta de València”.

Compromís també ha registrat una bateria de preguntes parlamentàries en el Congrés perquè el Govern esclarisca “com minimitzarà l’impacte de la carretera i les afeccions negatives sobre el territori, el medi ambient i les persones que allí habiten i treballen”.

En aquest sentit, Baldoví considera que l’ampliació de la V-21 “va en contra dels nous models de mobilitat sostenible anunciats pel Govern per a pal·liar els efectes del calfament climàtic”: “El tercer carril de la V-21 suposarà irremeiablement un augment del número de trànsit a la ciutat de València i complica l’articulació d’un sistema de transport públic metropolità de qualitat. Volem que el Govern explique quines mesures va per a pal·liar els efectes negatius derivats de l’augment de les emissions de diòxid de carboni i l’augment de contaminació de l’aire”.

A més, la formació ha preguntat pel rendiment agrícola que podran extraure els agricultors que treballen la terra amb les parcel·les que no han sigut finalment expropiades i de quina manera pensa indemnitzar el Govern a aquells agricultors perdran la viabilitat dels seus cultius a conseqüència de la pèrdua d’una part de les seues parcel·les.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − 1 =