25n
25N
25N

Compromís demana l'exempció de taxes en FP i ensenyaments artístics per a víctimes de violència de gènere

Compromís demana l'exempció de taxes en FP i ensenyaments artístics per a víctimes de violència de gènere
14/02/2020 -

La portaveu adjunta i portaveu de Compromís en la Comissió de Polítiques d’Igualtat de Gènere i LGTBI en les Corts, Mònica Álvaro, ha presentat una proposta perquè des del parlament valencià s’inste al Consell a aprovar una exempció de taxes per als estudis de formació professional (FP) i d’ensenyaments artístics per a les víctimes de violència de gènere i masclista i les seues filles i fills.

Així ho ha indicat la formació en un comunicat, en el qual Álvaro també ha demanat que es cree “una beca específica per a víctimes de gènere i masclista i les seues filles i fills, per als títols de formació professional i d’ensenyaments artístics que, per les seues característiques, requerisquen una despesa addicional pels materials específics”.

Segons la diputada de Compromís, “el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista inclou l’exempció en el pagament de les taxes universitàries per a aquelles persones que siguen víctimes de violència de gènere i masclista, així com els seus descendents de primer grau a càrrec seu menors de 25 anys”. “Es tracta d’una mesura orientada a secundar des de les institucions educatives a les víctimes de violència de gènere i als seus fills i filles”, ha agregat.

“Des de Compromís considerem que la formació professional o els ensenyaments artístics també requereixen aquest suport, fins i tot requereixen un suport afegit quant als materials que, en la majoria dels casos, aquestes formacions educatives necessiten per al desenvolupament dels cursos. La mateixa idiosincràsia de molts dels títols d’FP o dels ensenyaments artístics fa que els i les estudiants o les seues famílies hagen de fer unes despeses extraordinàries per a poder accedir a aquests ensenyaments”.

En eixe sentit, “donada la necessitat de fer costat a les víctimes de violència de gènere i masclista, i als seus descendents, i en compliment dels acords del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, és necessari que des de les institucions valencianes es posen les mesures necessàries per a donar eixe suport i es garantisca l’accés a aquests espais educatius, raó per la qual hem presentat aquesta iniciativa”, ha conclòs la diputada Mònica Álvaro.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + vint =